Bedrijfsafval? Bestel een container!

Bedrijfsafval? Bestel een container!Wanneer je een bedrijf hebt, komt er net even wat meer kijken bij afval dan je wellicht thuis gewend bent. Hoewel er in de meeste huishoudens tegenwoordig ook al flink afval gescheiden wordt, is het bij een bedrijf niet zo dat je even het oud papier aan de weg zet zodat het opgehaald kan worden door de plaatselijke sportvereniging. Bedrijfsafval heeft vaak meer beslommering dan je hebt bij het afval van een huishouden, en de papieren zijn er slechts een onderdeel van. Want hoeveel afval heb je als bedrijf eigenlijk? Heb je verschillende afvalstromen of slechts eentje?  Een voorbeeld van verschillende afvalstromen die je bij bedrijfsafval tegen kan komen zijn;

 • Papier en karton
 • Vertrouwelijke documentatie
 • Glas
 • Restafval
 • Etensresten
 • Plastic
 • Bouw en sloopafval
 • Piepschuim
 • Frituurvet
 • Folie
 • Swill

Nadat je bekeken hebt, welke afvaldiensten je nodig hebt binnen je bedrijf is het zaak om te bekijken hoe vaak ze het bedrijfsafval komen ophalen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit twee keer per week, maar ook een keer per vier weken om twee voorbeelden te noemen. Wanneer je veel plasticafval hebt hoeft dit niet elke week opgehaald te worden (afhankelijk van de hoeveelheid) maar heb je etensresten, dan moeten die wel twee keer per week opgehaald worden. Het is met bedrijfsafval dus echt bekijken hoe en wat er nodig is. Dat is gelukkig voor ieder bedrijf verschillend.

Hoeveel bedrijfsafval heb jij?

Het ligt er daarnaast ook aan hoe groot je bedrijf is, heb je een bedrijf je dat kerstpakketten inpakt? Dan ben je enkele weken per jaar enorm druk, en zal je veel afval hebben. De overige maanden van het jaar heb je bijna geen afval. Gelukkig kan je bij een bedrijf als Milieu Service Nederland zelf een plan opstellen om je afval op te laten halen. Voor meer informatie kan je op hun website terecht; https://www.milieuservicenederland.nl/. Ook wanneer je niet heel veel ruimte hebt bij je bedrijf kan je ervoor kiezen om een container op maat te laten plaatsen. Je kunt zelf kiezen wat voor container je laat plaatsen, zowel voor welk afval als de maat van de container. Er zijn altijd mogelijkheden om tot een oplossing te komen. En anders kan je zonder problemen met een eenvoudig telefoontje ervoor zorgen dat er aanpassingen doorgevoerd worden in het schema voor je bedrijfsafval. Hoewel het afval is, is het zeker een serieuze aangelegenheid. Zeker in een maatschappij waar recyclen steeds meer bovenaan komt te staan. Door de juiste containers te kiezen, draag je bij aan een beter milieu. Iets wat ook voor steeds meer bedrijven belangrijk wordt. Want het is eenvoudig, een beter milieu begint echt bij jezelf en in sommige gevallen bij je bedrijfsafval. Nog een reden temeer om je te verdiepen in de mogelijkheden.

Ik heb veel papieren binnen mijn bedrijf

Wanneer je een bedrijf hebt dat met veel papieren werkt, zal het nodig zijn om op gezette tijden de papierhandel te laten vernietigen. Sommige papieren moet je een X aantal jaren bewaren binnen je bedrijf, en in veel gevallen worden deze na deze periode vernietigd. Je kunt deze papieren vaak niet eventjes aan de straat zetten. Dus is er een bedrijf nodig dat dit bedrijfsafval voor je komt vernietigen. In veel gevallen zullen de papieren direct op locatie worden versnipperd, als dit echter niet nodig is, dan zal er gekeken worden naar een andere passende oplossing. Het versnipperen van de papieren zorgt ervoor dat alle informatie die niet uit mag lekken, vernietigd is, en tegelijk dat het papier alsnog opnieuw gebruikt kan worden.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn