De warmtepomp van The Sunshine Company

De warmtepomp van The Sunshine CompanyEen warmtepomp is een systeem dat warmte opwekt om een huis of ruimte te verwarmen met warme lucht Dit kan zonder en met CV-ketel, maar ook door middel van warmte uit de buitenlucht en warmte uit de grond. Een warmte pomp is daarmee zeer rendabel, want hij werkt enkel op elektriciteit. Dit maakt een warmtepomp duurzaam en goedkoop ten opzichte van bijvoorbeeld een Cv-installatie, zeker wanneer een warmtepomp wordt gekoppeld aan zonnepanelen.

De werking van een warmtepomp

Wat niet iedereen zich direct zal realiseren is dat een warmtepomp hetzelfde werkt als een koelkast of een airconditioning. De lucht wordt namelijk verwarmt in plaats van gekoeld, waarbij de warme lucht wordt gebruikt voor het verwarmen van de oppervlakten in uw huis en de koele lucht de buitenlucht ingaat. Bij een airconditioningsysteem en bij een koelkast is dit precies andersom. Veel woningen zijn geschikt voor het toepassen van een warmtepomp. Het is echter altijd een systeem dat op maatwerk kan worden aangebracht, omdat uw huis hier wel voor geschikt moet zijn. Op thesunshinecompany.nl vindt u informatie over de criteria waaraan uw huis moet voldoen, maar hier kunt u ook eenvoudig een afspraak maken met een expert om u goed voor te laten lichten en zelf ook al bekijken of voor u een warmtepomp rendabel zou zijn. In veel gevallen is het zo dat een warmtepomp veel voordeel kan opleveren, namelijk:

  • Goede verwarming van uw woning
  • Verwarming van water door middel van een gekoppelde boiler
  • Duurzame verwarming
  • Goedkopere verwarming

Juist om deze reden is het vaak zo dat het gebruik van een warmtepomp in huis wordt gestimuleerd met een subsidie. Bij het verkrijgen van deze subsidie kan The Sunshine Company u adviseren.

De aanschaf van warmtepompen

The Sunshine Company is al enige jaren een dealer in warmtepompen en daarbij gecertificeerd dealer van Techneco. Zij weten als geen ander wat er belangrijk is bij de aanschaf van warmtepompen en zonnepanelen, met daarbij ook de hybride varianten. Door deze jarenlange ervaring kunnen zij snel en efficiënt een warmtepomp bij u thuis realiseren. Hierin zijn verschillende merken beschikbaar maar The Sunshine Company verkoopt als gecertificeerd dealer voornamelijk het merk Techneco en verzorgen hiervan ook h et onderhoud. Met de ondersteuning van de subsidieaanvraag kunt u al snel een subsidie tot wel 2300 euro realiseren. Dit is echter het maximum bedrag, maar de gemiddelde subsidie is al snel 1800 euro, wat voor een warmtepompinstallatie natuurlijk een mooi bedrag is. Wanneer u ervoor kiest om op deze wijze uw cv-installatie te vervangen en een duurzaam verwarmingssysteem te creëren bent u bij The Sunshine Company aan het juiste adres. U heeft hier geen gas voor nodig en, met het oog op de toekomst waarin Nederland meer en meer woningen vrij van gas wil maken, is dit een zeer goed alternatief. Niet alleen verwarmt u zo uw huis, maar kunt u ook uw kraanwater op deze wijze verwarmen, wordt de kans op koolstofmonoxidevergiftiging aanzienlijk gereduceerd en daarmee zijn warmtepompen ook nog eens veiliger dan het gebruik van gas in huis. Het milieuaspect speelt natuurlijk ook een rol. Door het gebruik van stroom als energie, zelfs groene energie met de aansluiting van zonnepanelen, draagt u bij aan een vermindering van de CO2-uitstoot. Hoe meer mensen warmtepompen gebruiken, hoe minder aardgas en fossiele brandstoffen nodig zijn voor de verwarming van de aarde. Mede door de klimaatakkoorden die in 2015 zijn ondertekend, wordt dit gestimuleerd door de overheid, om op die manier zoveel mogelijk mensen zonder gas te laten wonen. Een mooi streven waaraan u bijdraagt door ervoor te kiezen om een warmtepomp te laten installeren.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn