Een schilderij restauratie brengt je kunstwerk weer tot leven

Schilderijen zijn er om op te hangen, om gezien te worden. Er zijn veel te veel schilderijen die niet de plek krijgen die ze verdienen. Simpelweg omdat ze niet meer zo mooi zijn als ze ooit waren. Het goede nieuws is dat daar iets aan te doen is, namelijk een schilderij restauratie. Iedereen weet waarschijnlijk wel dat je een schilderij restauratie aan een expert moet overlaten, want die weet precies wat hij of zij moet doen. Mijn moeder heeft bijvoorbeeld een prachtig schilderij bij haar op zolder staan. Het zou echt heel mooi zijn om op te hangen, maar helaas is er in de afgelopen jaren veel mee gebeurd. Er is een soort gele gloed ontstaan waardoor het er niet meer zo uitziet zoals vroeger. Het is zo zonde, het is een familie-erfstuk maar de afgelopen jaren heeft nooit iemand er iets mee gedaan. Het staat weg te kwijnen op een zolderkamer en dat is niet de bedoeling van zo’n mooi schilderij. Daarom ging ik me verdiepen in wat een schilderij restauratie voor dit schilderij zou betekenen. Zou het mogelijk zijn om een schilderij restauratie uit te voeren? Zou een schilderij restauratie dit kunstwerk echt terug kunnen brengen naar de oude staat?

Laat de schilderij restauratie over aan Marjan de Visser

Ik besloot online wat research te doen omtrent schilderij restauratie, want ik wist hier eigenlijk niet zo veel van. Ik vond het heel wat om dit kunstwerk voor een schilderij restauratie uit handen te geven. Het is een dierbaar iets en je weet nooit wat ermee gebeurt. Je moet een restaurateur voor honderd procent kunnen vertrouwen. Ik kwam de site https://www.restauratieatelier.com/ tegen en ik was al snel overtuigd dat ik de schilderij restauratie door Marjan de Visser moest laten uitvoeren. Zij heeft ontzettend veel kennis en ervaring in huis, dat vond ik heel indrukwekkend. Ik dacht er nog even over na en heb toen het schilderij van mijn moeder ongezien van haar zolderkamer kunnen pakken en meenemen. Toen heb ik direct contact opgenomen met Marjan de Visser om te kijken wat een schilderij restauratie zou kunnen doen met dit schilderij.

Wat kan De Visser voor jou en je kunstwerk doen?

Alles voelde gelijk goed en Marjan had er alle vertrouwen in dat de restauratie het waard zou zijn. Ik besloot deze stap te zetten en heb het kunstwerk aan haar gegeven zodat het gerestaureerd kon worden. Ik ben zo ontzettend blij dat ik dat gedaan heb. Het is ongelooflijk wat deze dame kan. Het schilderij is weer helemaal geworden zoals ik voor ogen had, de gloed is nagenoeg verdwenen en de kwaliteit van het schilderwerk is niet veranderd. Het is ongelooflijk wat een vakwerk zij levert, dat is heel bijzonder. Ik heb het schilderij ingepakt en aan mijn moeder gegeven voor haar verjaardag. Ze was helemaal ontroerd en heeft het werk gelijk opgehangen in huis. Het was een heel bijzonder moment dat ik nooit zal vergeten. De hele familie is er blij mee en dat maakt het allemaal heel waardevol. Ik kan het iedereen aanraden om voor een restauratie of wat dan ook naar Marjan de Visser te gaan. Zij heeft zelf veel kennis en kunde in huis maar ze heeft ook een heel netwerk met de beste specialisten om zich heen. Je kunt dus allerlei zaken en klussen aan haar overlaten. Ze werkt voor musea, maar ook voor particulieren dus iedereen kan bij haar terecht. Neem gewoon eens contact op om te ontdekken wat zij voor jou en je kunstwerk kan betekenen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn