Hoe kun je het beste Ethereum kopen?

Wanneer het gaat om de relatief nieuwe digitale valuta, dan gaat er veel verkeerd. Er zijn nog altijd mensen die bij een online broker munten kopen en vervolgens niet begrijpen waarom zij de munten niet uit kunnen geven. Het kan deze mensen niet kwalijk genomen worden. Integendeel, de verschillende begrippen en termen worden overal door elkaar gebruikt en er zijn ontzettend veel mensen die proberen om klanten te werven voor bedrijven zonder dat zij enig benul hebben waar ze het over hebben. Ik weet dat dit hard klinkt, maar mensen die een website opzetten waarbij alleen maar constant genoemd wordt dat het nu tijd is voor Ethereum kopen zonder enig argument, dat zijn websites die alleen maar op geld uit zijn. Neem dan liever Blockk (https://blockk.nl/ethereum-kopen/), een website waarop je alles kunt lezen over Ethereum kopen en welke optie geschikt kan zijn voor jou. Veel interessanter, veel beter en vooral heel veel correcter. Wil je Ethereum kopen als lange termijn investering, dan zoek je een goede exchange – en een goede wallet. Ben je op zoek naar een investering voor de kortere termijn, dan is een platform zoals eToro prima geschikt omdat je de munten hier nooit een seconde in je eigen bezit hebt.

Waarom zou je eigenlijk Ethereum kopen?

Ethereum kopen is niet de meest populaire keuze. Bitcoin is veel bekender en andere blockchaintoepassingen hebben een grotere naam wanneer het gaat om de mogelijkheden voor de toekomst. Maar dat is schijn. Laat het Ethereum kopen even voor wat het is en kijk naar wat Ethereum zelf eigenlijk is:

  • Een blockchain voor ontwikkelaars;
  • Een blockchain voor contracten.

Dat betekent dat er bijzonder veel bedrijven en ontwikkelaars actief zijn op de blockchain en aan het werk zijn met toepassingen, mogelijkheden en contracten die in de toekomst interessant kunnen worden. Ethereum leent zich daar prima voor omdat het hiervoor opgezet is. De term ‘slimme contracten’ komt letterlijk van deze blokketen namelijk. Op het moment dat deze bedrijven hun diensten en producten aan kunnen bieden, stijgt de vraag naar Ethereum. Ethereum kopen is immers de manier om betalingen te doen naar deze bedrijven, al zijn er andere ERC20-tokens die hier ook geschikt voor zijn. Gezien de naam van de blockchain kiezen de meeste mensen toch wel voor Ethereum kopen en dan stijgt de prijs. Ethereum kopen doe je niet omdat je binnen een dag geld wilt verdienen, maar omdat je bij wilt dragen aan de toekomst van de blockchain en daar geld aan wilt kunnen verdienen. En heb je zelf een bedrijf, dan is Ethereum kopen helemaal een verstandige optie wanneer je ooit gebruik wilt gaan maken van de blockchain.

Zijn het zekere investeringen?

Ik wil graag benadrukken dat geen enkele investering zeker is. Olie niet, aandelen niet en obligaties ook niet. Digitale valuta zijn geen uitzondering, maar bieden wel meer zekerheid dan olie. Digitale valuta gaan namelijk onmisbaar worden, waar we alternatieven hebben voor olie. Steeds verder rukt de blockchain op en worden er mogelijkheden ontworpen die in de toekomst onmisbaar zullen zijn. Ethereum is een sterke speler op dat gebied, want de slimme contracten kunnen ervoor zorgen dat we veel meer kunnen doen in minder tijd. Zekerheid kan geen enkele exchange of broker geven – maar door goed te kijken naar de mogelijkheden en de groeiopties van een munt kun je zelf een redelijke inschatting maken. Vergeet ook niet te kijken naar de community. Hoe groter een community is, hoe groter de kans is dat er een doorbraak gaat komen omdat ergens iemand een groot succes geboekt heeft. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn