Kaasboerderij

Ben jij op zoek naar een lekker stuk kaas? Dan moet je hiervoor eens naar een echte kaasboerderij gaan! De meeste van ons zijn gewend om alle boodschappen in de supermarkt te doen, dat is immers gewoon heel erg gemakkelijk. We hebben het allemaal druk druk druk en het is dan wel zo fijn als je niet meer tijd dan nodig kwijt bent aan huishoudelijke taken als levensmiddelen inkopen. Hoe sneller je dit kunt doen, hoe meer tijd je overhoudt voor ontspanning en daar komen we allemaal eigenlijk al te weinig aan toe. Maar wat je daardoor mist, is hoe lekker een kaasje van een echte kaasboerderij is! Natuurlijk is het eten uit de supermarkten prima, het voldoet aan allerlei eisen en standaarden, maar toch gaat er uiteindelijk niets boven echt verse producten die op een ambachtelijke manier bereid zijn. Je kunt het verschil toch echt proeven en als je hier voor kiest, dan heb je gewoon een veel betere smaaksensatie. Eten wordt dan weer echt iets om van te genieten, in plaats van iets dat je even snel doet om je maag weer te vullen. Bezoek dus ook eens een kaasboerderij en geniet van de heerlijke producten die je hier kunt kopen!

Kaasboerderij in Abcoude

Veel mensen denken dat het erg lastig is voor hen om een kaasboerderij te bezoeken, omdat ze bijvoorbeeld niet op het platteland wonen. Maar vaak vind je deze al direct buiten de stad. Als je dus een klein beetje moeite wilt doen voor het in huis halen van heerlijke etenswaren, dan is dit echt wel mogelijk! Woon jij bijvoorbeeld in Amsterdam of Hilversum, dan zit je feitelijk vlakbij Abcoude. En daar heel dichtbij, vlakbij metrostation Gein, vind je de prachtige kaasboerderij Geingenoegen. Hoe dichtbij dit is, zie je op het kaartje op hun website Kaasboerderij-Geingenoegen.nl. Een bezoek aan deze boerderij is in de eerste plaats al leuk om eens te zien hoe het er nu aan toe gaat op een boerenbedrijf. Je kunt met je eigen ogen zien hoe de koeien in de wei liggen en hoe zeer zij zich op hun gemak voelen. Er heersen soms nog wel eens negatieve beelden bij mensen over boerenbedrijven, maar als je eens een bezoek brengt aan Geingenoegen, dan zul je zien dat lang niet alles wat je op internet leest waar is. Hoe meer boeren je bezoekt, hoe meer het je duidelijk zal worden dat deze beroepsgroep echt het beste voor heeft met de dieren. Bij kaasboerderij Geingenoegen zie je dat heel goed terug in het feit dat zij het echt naar de zin hebben en dat zij hun horens mogen houden. Er wordt door deze boer dus op een zo natuurlijk mogelijke manier met de dieren omgegaan.

Zelfvoorzienend

Wat deze kaasboerderij ook de moeite waard maakt voor een bezoek, is dat je hier kunt zien hoe een dergelijk bedrijf zelfvoorzienend kan zijn. Zij realiseren dit door:

  • voldoende land voor het verbouwen van voedsel voor alle dieren op hun boerderij
  • de mest van eigen bedrijf te gebruiken voor bemesting van het land
  • zonnepanelen in te zetten voor de energieopwekking
  • zonnecollectoren te gebruiken voor de warmwatervoorziening

Koop je iets bij deze kaasboerderij, dan geniet je dus echt van een product dat op een eerlijke en ambachtelijke manier gemaakt is, met oog voor het milieu en de omgeving. Dat zij goed omgaan met de natuur, zie je ook in de vele wilde diertjes die er leven, zoals de zwaluwen die hun nesten aan de gevel maken. Ook kun je er vele andere vogelsoorten tegenkomen, net als vossen. Wil jij een eerlijk, heerlijk en ambachtelijk stuk kaas eten? Dan kun je hiervoor heel goed terecht bij kaasboerderij Geingenoegen!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn