Maak ondernemen gemakkelijker met payrolling

Payrolling voor werkgevers en intermediairs | Payroll Select

Bent u ondernemer en op zoek naar manieren om het ondernemen gemakkelijker te maken? Dan is het lezen van dit artikel over payrolling zeker de moeite waard. Hierin bespreken we natuurlijk wat payrolling betekent en wat het voor uw bedrijf kan betekenen. Ook geven we u tips over het vinden van een aanbieder van betaalbare en betrouwbare payrolling. Maar laten we bij het begin beginnen: wat is payrolling nu eigenlijk? Het Engelse woord ‘payroll’ wordt in het Nederlands vertaald als ‘loonlijst’. Deze naam verklapt al een beetje dat payrolling iets te maken heeft met het betalen van salarissen, maar in werkelijkheid komt er nog veel meer bij kijken. Een payroll organisatie is gespecialiseerd in het overnemen van het juridisch werkgeverschap van ondernemers die personeel in dienst hebben. U kiest zelf uit welke medewerkers u door de payroll organisatie in dienst wilt laten nemen. Zij worden ingeleend, waardoor payrolling in zekere zin vergelijkbaar is met uitzenden of detacheren. Dit klinkt ingewikkeld, maar het kan u als onderneming veel werk en kopzorgen besparen. Als u een betrouwbare payroll organisatie als partner neemt, kan payrolling u namelijk veel voordelen opleveren. Deze dienst is vooral gunstig als uw bedrijf veel tijdelijke of flexibele werknemers in dienst heeft. U heeft waarschijnlijk wel gemerkt dat dit ¬†juridisch en administratief gebied snel ingewikkeld en tijdrovend kan worden. De continu veranderende wetgeving draagt daar natuurlijk aan bij. Dit zorgt ervoor dat u als ondernemer veel tijd moet besteden aan deze werkzaamheden, terwijl ze eigenlijk niet tot uw core business behoren. Daarom kan een payroll organisatie u veel werk uit handen nemen. Zij regelen namelijk zaken als de salarisadministratie, verzuimbegeleiding en juridische vraagstukken voor de medewerkers die zijn ingeleend. Hier heeft u dus zelf geen omkijken meer naar. Dat kan behoorlijk veel tijd en energie besparen! Maar waar vindt u nu zo’n betrouwbare payroll organisatie? Een bekende naam op het gebied van payrolling is Payroll Select. Deze specialist werkt samen met bekende en vooraanstaande bedrijven, zoals bijvoorbeeld Xerox. Wilt u meer weten over de dienstverlening van Payroll Select, dan is het tijd om een bezoek te brengen aan de website van deze organisatie. Deze link brengt u er meteen naartoe:¬†https://www.payrollselect.nl/. Wilt u meer informatie over welke activiteiten precies onder payrolling vallen? Leest u dan nog even verder. Hieronder hebben we namelijk een beknopt lijstje voor u opgesteld!

Welke activiteiten vallen onder payrolling?

Zoals we hierboven al aangaven, beslaat payrolling veel meer activiteiten dan alleen het uitbetalen van de salarissen van uw personeel. Juist daarom is het ook zo de moeite waard om de hulp in te roepen van een payroll organisatie. Zij nemen u namelijk veel werk uit handen. Zo zorgen zij bijvoorbeeld voor:

  • het uitkeren van lonen volgens CAO
  • de personeels- en salarisadministratie
  • verzuimbegeleiding en Arbo
  • advisering bij personeelskwesties
  • het doorbetalen van loon bij ziekte

Bespaar uzelf veel tijd en moeite

Als ondernemer met personeel in dienst wordt u continu geconfronteerd met allerlei werkzaamheden en vraagstukken. De lonen moeten op tijd betaald worden en aansluiten bij de CAO. Natuurlijk bent u verplicht om een correcte en ordelijke administratie bij te houden. Het aannemen en ontslaan van medewerkers brengt juridische vraagstukken met zich mee en er kunnen ook geschillen ontstaan die u niet eenvoudig zelf het hoofd kunt bieden. Dan is er nog het ziekteverzuim waar u mee om moet zien te gaan. Bovendien verandert de wet- en regelgeving voortdurend en is het moeilijk voor niet-specialisten om hiervan op de hoogte te blijven. Door in zee te gaan met een payroll organisatie kunt u zichzelf dus veel tijd en moeite besparen, omdat zij al deze kwesties onder hun hoede nemen. Lees meer..

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn