Op zoek naar velgen en winterbanden?

Veel mensen zijn constant op zoek naar onderdelen voor de auto. Dat is niet zo vreemd, want het lijkt er steeds minder op dat de fabrikanten van de auto de auto daadwerkelijk zo maken dat deze een lang leven beschoren is. Wanneer je kiest voor de goedkoopste onderdelen, dan weet je zeker dat je binnen korte tijd net zo hard weer op zoek kunt. Zeker wanneer je kijkt naar velgen en winterbanden. De keuze voor de velgen en winterbanden is een belangrijke keuze. Zeker wanneer je volgend jaar niet net zo hard op zoek wilt gaan naar deze producten. Laat ons direct een tip meegeven aan je: wil je ervoor zorgen dat de banden ditmaal veel langer meegaan, houd dan de bandenspanning eens goed in de gaten. Tweemaal per maand de spanning controleren, plus het controleren van de bandenspanning voordat je een langere reis gaat maken, zorgt ervoor dat de banden veel langer meegaan en minder snel slijten. Je benut dan het loopvlak namelijk optimaal en dat is waarvoor de band gemaakt is. Wil je niet constant zoeken naar velgen en winterbanden, dan is dat een bijzonder goede start. Maar hoe zoek je nou eigenlijk het best naar velgen en winterbanden?

Beginnen met velgen en winterbanden zoeken

Wanneer je gaat zoeken naar velgen en winterbanden, is het belangrijk dat je begint met de juiste maat. Het moet namelijk wel op de auto passen. De maat van de banden kun je gewoon vinden op de banden die nu op de velgen zitten, zoals 195/65 R16 bijvoorbeeld. Om de maat van de band te kunnen zien, hoef je alleen maar te bukken en de band rond te kijken. Je hoeft dus niet op zoek naar handschoenen, een krik, blokken, en je hoeft ook niet de wielen van de auto te halen. Let erop dat de vorige eigenaar van de auto nieuwe velgen op de auto gezet kan hebben. Lang niet alle auto’s hebben nog de originele bandenmaat. Banden op kenteken zoeken lijkt dus bijzonder handig, maar is het eigenlijk helemaal niet. Controleer altijd even of je de goede bandenmaat hebt voordat je velgen en winterbanden gaat bestellen. Wil je zeker weten dat je de beste band kiest, dan kijk je naar het bandenlabel. Daarop vind je de rolweerstand van de band, de grip op nat wegdek en ook het geluidsemissieniveau. Dat laatste is essentieel omdat de mate van het geluid van de banden vaak ook bepalend blijkt voor het comfort tijdens het rijden in de auto. Maar leg vooral de nadruk op de factoren die jij zelf belangrijk vindt, want uiteindelijk ben jij de persoon die in de auto rijdt.

Kan dit online of is het beter van niet?

Je kunt de velgen en winterbanden tegenwoordig gewoon via het internet bestellen. Daar vind je vaak wat scherpere prijzen, maar dat is niet dé reden om online te kijken. Wanneer je velgen en winterbanden bestelt bij een garage bij jou in de buurt, ben je namelijk afhankelijk van het aanbod dat de garage klaar heeft staan voor je. De kans dat jouw optimale keuze hierbij zit, die is klein. Wanneer je online gaat kijken naar onderdelen, velgen, banden, olie en andere middelen voor jouw auto, vind je een veel breder aanbod waardoor de kans veel groter is dat hier de producten liggen die je echt kunt gebruiken en die optimaal aansluiten bij jouw wensen. Daarom is het online vergelijken en bestellen van deze producten helemaal geen gek idee. En of je het nou om de prijs of het aanbod doet, het is gegarandeerd een situatie waar je winst uit kunt halen.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn