Relatietherapie in Rotterdam; bewuster leven

We zijn allemaal mensen en mensen veranderen. Dat gaat niet van de ene op de andere dag, maar wel mettertijd. Wanneer we in een relatie zitten, dan kunnen we met elkaar meegroeien, of uit elkaar groeien. Wanneer dat laatste het geval is, dan zal het moeilijk worden om je relatie in stand te houden maar zeker niet onmogelijk. Met relatietherapie in Rotterdam ontdek je of jouw relatie voortgezet kan worden. Ben je in een relatiecrisis beland waar je maar niet uitkomt? Dan is relatietherapie in Rotterdam een hele mooie keuze. Relatietherapie in Rotterdam bij zelfbewustzijn is therapie waarin er wordt gekeken naar jouw aandeel in de relatie. Veel mensen die kiezen voor relatietherapie in Rotterdam denken heel goed te weten wat er aan de relatie allemaal niet deugt. Ze komen in de praktijk aan met een heel verhaal. Toch worden patronen niet doorbroken. Met relatietherapie in Rotterdam zal er worden gekeken naar de echte problemen die er in de relatie spelen. Juist het feit dat mensen denken te weten wat er mis is, zorgt ervoor dat problemen niet worden opgelost. Relatietherapie in Rotterdam kan op deze manier de eerste stap zijn naar een gezondere relatie doordat patronen doorbroken worden. Een relatie onderhouden is niet altijd makkelijk. Vaak zijn de mensen die het dichtst bij je staan, ook de mensen die het te verduren krijgen wanneer jij je niet helemaal goed voelt. Maar ook projecteren we onze eigen problemen vaak op de ander waardoor we het idee krijgen dat de ander de schuld is van onze problemen. Veel ruzies zijn gebaseerd op het misverstand dat ontstaat wanneer we aan het projecteren zijn. Een ander of de omstandigheden de schuld geven van ons ongeluk is iets waar mensen erg toe geneigd zijn. Vaak vinden we onszelf na vele jaren van een relatie dan ook terug in een ingewikkeld web van misverstanden en ruzies, en zie daar samen maar eens uit te komen. Relatietherapie in Rotterdam kan stellen helpen om weer inzicht te krijgen in de kern van de problemen zodat ze weer naar elkaar kunnen kijken en stoppen met verwijten maken. Relatietherapie in Rotterdam: 

  • Kan je inzicht geven in je eigen aandeel in je relatie;
  • Kan je patronen leren herkennen die er door de jaren heen zijn ingesleten;
  • Kan ervoor zorgen dat je relatie weer verbeterd.

Relatietherapie in Rotterdam; de spiegel

Kritisch naar jezelf kijken kan behoorlijk confronterend zijn en daarom vaak helemaal niet zo leuk. We vinden het over het algemeen niet leuk om te ontdekken dat we zeer gebrekkige mensen zijn en dat problemen vaak door niemand minder dan onszelf worden veroorzaakt. Toch is het van groot belang dat je jezelf een spiegel durft voor te houden en de eerste stap naar een beter functionerende relatie. Bewustwording is trouwens niet alleen maar belangrijk als je je relatie wilt redden of verbeteren. Op de lange termijn is een bewustere manier van leven ook bepalend voor je eigen geluk. Uiteindelijk kun je alleen maar liefde geven wanneer je ervoor zorgt dat je zelf gelukkig bent. Jouw relatie is er niet om je leven zin te geven, maar als mooie aanvulling op een leven dat al zeer de moeite waard is, met zijn mooie en minder mooie momenten. 

Bewustzijn.nl

Wil je graag meer weten over relatietherapie in Rotterdam? Neem dan contact op met zelfbewustzijn.nl en maak een afspraak. Initiatief nemen is misschien spannend maar altijd de moeite waard. Werk aan jouw relatie en leer hoe jij je partner weer kan zien voor wie hij is. Elkaar weer vinden binnen de relatie is een prachtige ervaring.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn