Sneeuwschoenwandelen voor beginners

Iedere winter is het weer zover. Duizenden Nederlanders trekken naar de bergen om op wintersport te gaan. Vaak in Frankrijk of België, maar soms ook in Oostenrijk of Tsjechië. Velen van hen gaan skiën of snowboarden. De laatste jaren neemt ook een andere sport aan populariteit toe: sneeuwschoenwandelen. Tijdens het sneeuwschoenwandelen ga je ook de bergen in, maar op je eigen tempo. Je beklimt besneeuwde bergen en loopt door prachtige bossen en pittoreske dorpjes. Waarom is sneeuwschoenwandelen de laatste jaren zo populair?

  • Iedereen is welkom
  • Simpele uitrusting
  • Eenvoudige technieken
  • Prachtige omgeving

Sneeuwschoenwandelen is geschikt voor iedereen die zonder problemen een wandelroute kan afleggen. Hiermee is de activiteit erg toegankelijk. Dit in tegenstelling tot skiën, waarbij je ruim van tevoren les moet nemen om veilig van de berg te kunnen. Ben je dat vergeten? Dan mag je alleen onder begeleiding naar beneden. Dat is veilig voor de andere sporters, maar minder leuk voor jezelf. Sneeuwschoenwandelen vereist geen enkele training vooraf. Het enige wat je nodig hebt is een redelijke conditie om een stuk door de bergen te wandelen. Fitheid en uithoudingsvermogen zijn belangrijker dan techniek en vaardigheid. Verder heb je geen bijzondere uitrusting nodig. Je moet alleen zorgen voor goede, waterdichte wandelschoenen en fijne winterkleding. De meeste vakantiegangers hebben dit al in de kast liggen en hoeven dus geen extra uitgaven te doen om aan de activiteit deel te nemen. Ben je enthousiast geworden? Dan moet je op zoek naar een gids die jou mee kan nemen naar de mooiste wandelroutes van Europa! Een van deze gidsen is Roy van Langen. Roy is in 2012 een bedrijf gestart en heeft sindsdien talloze vakantiegangers door de bergen geleid. Zo is hij in januari van dit jaar met zijn sneeuwschoenen een week in Oostenrijk geweest, om daar samen met een groep toeristen te genieten van de prachtige natuur. Neem eens een kijkje op http://www.royvanlangen.nl/sneeuwschoenwandelen/, dan krijg je snel een beeld van alle activiteiten die Roy deze winter organiseert.

De technieken van sneeuwschoenwandelen

Zoals gezegd hoef je geen speciale vaardigheden te hebben om deze activiteit te kunnen doen. Tijdens de tocht leer je echter wel hoe je het beste door de sneeuw kunt lopen. Door op een efficiëntie manier te bewegen, spaar je energie. Hierdoor kun je langer doorgaan en blijft raak je niet onderkoeld. Roy kan je precies vertellen hoe je door de sneeuw moet bewegen zonder dat je daarbij te veel energie verbrandt. Tijdens het sneeuwschoenwandelen kom je heel dicht bij de natuur. Skiën en snowboarden richten zich op actie en snelheid, maar tijdens het wandelen leer je de omgeving pas echt kennen. Je loopt dagen door besneeuwde bossen en langs hoge bergtoppen. Je voelt je één met de natuur: een unieke ervaring die je niet snel vergeet. Naast alpinist en sneeuwschoenwandelaar is Roy ook personal trainer. Je kunt hem dus ook inhuren om aan je conditie te werken voordat je op pad gaat. Surf snel naar bovenstaande site en meld je aan voor een gratis proefles!

Reisverslag Valpelline

Wil jij weten wat het is om met Roy van Langen op reis te gaan? Dan kun je twee dingen doen. Je kunt je aanmelden voor een reis, of je eerst even inlezen. Op de site vind je een reisverslag over een rondreis door Italië (Valpelline) uit 2016. Het verslag is opgepend door één van de aanwezigen en beschrijft hoe deze 5-daagse huttentocht precies verliep. Ook de voorbereiding wordt uitgebreid besproken. Na het lezen van het verslag weet je precies wat je mag verwachten en kun je een weloverwogen keuze maken voor een reis van Roy!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn