Uw kachel stoken met pellets

Vaak wordt een kachel of haard nog steeds gestookt met hout, maar er zijn veel betere manieren om uw woonkamer op een natuurlijke manier warm te krijgen. U kunt door middel van pellets op een hele goede manier stoken. Hiermee verwarmt u niet alleen de volledige ruimte, hetgeen veel bespaart op de energiekosten, maar wordt het ook mogelijk om wat te doen voor het milieu. Iedereen vindt het tegenwoordig belangrijk om het milieu een handje op weg te helpen. Dat kan dan ook steeds makkelijker gedaan worden, omdat er meer over bekend is en veel leveranciers voor goede producten kiezen. Wanneer u koopt bij Teswood kunt u kiezen uit zeer veel ecologische brandstoffen. Deze groothandel is volledig gespecialiseerd in deze producten. Wanneer u kiest voor pellets weet u dus ook zeker dat dit product volledig goed is voor het milieu. Er zijn geen stoffen aan toegevoegd en u haalt dus een natuurlijk product in huis. Dat is voor meer en meer mensen belangrijk. Pellets zijn eigenlijk stukjes hout die zeer vast samen zijn geperst. Het product heeft deze naam gekregen omdat het afkomstig is van het werkwoord pelleteren. Dit is een bepaalde manier van persen en dit wordt ook toegepast bij het maken van deze stukjes hout. Voor veel mensen is het van belang dat pellets goed stoken. U kunt wel een product kiezen dat goed is voor het milieu, maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat het goed werkt. Met een pellet hoeft u zich geen zorgen te maken. Dit product werkt altijd naar behoren en wordt ook zeer veel verkocht. Het is absoluut een populair product waar veel mensen plezier van hebben. Pellets hebben dan ook veel kwaliteiten die u niet vindt bij normaal stookhout:

  • Er komt geen rook vrij
  • De grondstof bestaat uit 100% schoon afvalhout
  • Een constante prijs

Deze voordelen zijn natuurlijk  voor veel mensen relevant. Wanneer u een wat kleinere woonkamer heeft die u graag door middel van een kachel wilt verwarmen, is het heel vervelend wanneer er veel rook binnen komt doordat u hout opstookt. Een rookontwikkeling in een kleine ruimte is nooit goed en kan ook snel heel erg gaan stinken. Rook gaat namelijk in haren en kleding zitten en u ruikt dat de volgende dag nog steeds. Bij het gebruik van pellets komt geen rook vrij en dat is wel zo fijn natuurlijk.

Pellets van schoon afvalhout

Een ander groot voordeel van de stukjes hout is dat ze gemaakt worden van volledig schoon afvalhout. Hierdoor wordt het milieu niet aangetast. De bomen die gekapt worden om deze pellets te kunnen maken groeien alleen in specifieke productiebossen, die op een goede en moderne manier worden beheerd. Er zal dus nooit een boom gekapt worden uit een gebied waar dat eigenlijk niet moet gebeuren. De verschillende productiebossen zijn ook allemaal gecertificeerd. Hierdoor weet u zeker dat u met een goed product te maken heeft. De stukjes hout kunt u dus gerust opstoken wanneer u er zeker van wilt zijn dat u geen schade toebrengt aan het milieu. Pellets zijn een vaste brandstofvorm. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de vloeibare stookolie. Pellets zijn daarom ook voor 100% uit hout gemaakt. Er zullen nooit andere stoffen aan toegevoegd zijn. Deze kleine cilindervormige stukjes hout hebben een zeer hoge energiewaarde en kunnen dus langdurig meegaan in de kachel. U kunt op deze manier een echt duurzaam vuur stoken en dat is altijd fijn om te weten. Wanneer u nu denkt dat deze stukjes hout heel duur zijn is dat gelukkig niet het geval. Pellets kunnen zonder moeite worden gekocht en u bent veel minder geld kwijt dan wanneer u een andere vorm van brandstof voor uw kachel koopt. Gas en stookolie kunnen nog veel van prijs wisselen maar de pellets zijn lange tijd constant gebleven en dat is wel zo fijn natuurlijk voor de consument. Het verbranden van dit hout is CO2 neutraal. Het hout dat wordt gebruikt heeft veel CO2 opgenomen tijdens de groei en alleen die CO2 wordt ook weer uitgestoten tijdens de verbranding van de pellets. Hierdoor is het nooit zo dat er veel meer CO2 in de lucht kan komen en dat is natuurlijk heel fijn. De CO2 wordt als het ware gerecycled. Het milieu wordt op deze manier dus nooit verder aangetast en het is mogelijk dat de pellets vaak gestookt worden. U kunt dus gerust de hele winter dit materiaal gebruiken, zonder dat u ineens iets anders moet gaan kiezen. De stukjes hout worden in zakken geleverd die u gemakkelijk op kunt bergen. Hierdoor staan ze nooit in de weg en kunt u ze meteen gaan gebruiken wanneer u dat wilt.

Speciale kachels

Voor het gebruik van pellets zijn speciale kachels nodig. U kunt met een goede pelletkachel zorgen voor een uitstekend vuur. Hierdoor weet u zeker dat u ze op de goede manier kunt stoken en dat er geen dingen mis kunnen gaan. Deze pelletkachels zijn dan ook speciaal ontwikkeld om dit type materiaal in te stoken. Deze kachels kunnen worden geleverd in veel verschillende uitvoeringen en wanneer u er over nadenkt om te gaan stoken met stukjes hout is het wel zo handig om meteen een goede kachel te laten installeren. U kunt dan gerust een heerlijke koude winteravond met vrienden en familie thuis doorbrengen voor een mooi vuurtje. Dit is vaak echt een goede sfeermaker en u zult dan ook zeker geen spijt krijgen van uw aankoop.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn