Waarom is een insectenhotel zo belangrijk?

Heb jij al een insectenhotel in je tuin hangen? Niet? Dan zou je dat zeker moeten overwegen, want het is heel erg belangrijk. Bij vogelhuisjes.nl kunnen ze je er alles over vertellen, want daar verkopen ze heel veel verschillende exemplaren. De reden dat een insectenhotel zo belangrijk is is dat de populatie insecten steeds verder krimpt, en dat is geen goed teken. Het zijn namelijk hele nuttige beestjes, die van groot belang zijn voor de bestuiving van een groot deel van onze gewassen. We zijn als mensen heel erg afhankelijk van landbouw voor ons voedsel. Gewassen kunnen echter pas groeien als ze bevrucht zijn, en dat gebeurt door insecten. Hoe kleiner de populatie insecten is, hoe minder gewassen we kunnen produceren. Als alle insecten uitsterven dan zullen we met de hand gewassen moeten gaan bestuiven, en dat is echt geen doen. Het neemt veel teveel tijd in beslag, en is bovendien helemaal niet nodig. Als we beter voor de populatie insecten zouden zorgen dan helpen zij ons met de bestuiving van al onze gewassen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een insectenhotel op te hangen in je tuin. Op grote boerderijen zie je vaak al meerdere exemplaren, want zij zijn natuurlijk afhankelijk van deze kleine beestjes. Ook als je denkt dat je die verantwoordelijkheid niet draagt is het echter heel slim om zo’n insectenhotel op te hangen. Je helpt daarmee eigenlijk de hele mensheid doordat je meerdere insecten in de winter een veilig onderkomen geeft. In de zomer hebben ze er een schuilplekje om in te rusten, maar in de winter wordt het echt gebruikt om maandenlang in te verblijven in hun winterslaap. Zo overleven ze de winter, en kunnen ze zich in de lente weer voortplanten.

Een insectenhotel online kopen

Wil je graag online een insectenhotel bestellen? Dan kun je dat doen in de webshop van vogelhuisjes.nl. Daar verkopen ze super veel exemplaren in allerlei formaten. Het idee erachter is altijd hetzelfde, maar het type insect dat je ermee aantrekt kan verschillen. Zo heb je namelijke exemplaren die specifiek voor bijen zijn bedoeld, maar ook insectenhotels waarmee je een mix van verschillende insecten aantrekt. Je kunt ook meerdere exemplaren met elkaar combineren om een grote verscheidenheid aan insecten aan te trekken. Je doet daar de natuur een groot plezier mee.

vogelhuisjes en vogelvoer online bestellen

Naast zo’n handig insectenhotel kun je in deze webshop ook van alles bestellen voor vogels, zoals:

  • vogelhuisjes
  • Vogelvoer
  • Badjes voor vogels
  • Vogelpotten

Net als insecten hebben vogels (zeker in de winter!) een beetje hulp nodig. De kans bestaat anders dat ze de winter niet overleven. Wat je kunt doen is diverse vogelhuisjes ophangen of neerzetten, en deze vullen met speciaal vogelvoer. Dit voer is doorgaans hoog in vet, want dat is precies wat vogels in de winter nodig hebben om warm te blijven. In deze webshop kun je super veel verschillende soorten vogelvoer bestellen, zoals gedroogde maiskolven, vetbollen, speciale vogelpindakaas, etc. Het leukste is om verschillende soorten met elkaar te combineren. Je trekt dan verschillende vogels aan in je tuin, en dat is een heel leuk gezicht. Net als de beestjes die een insectenhotel aantrekt geven ze je tuin namelijk meer leven, en dat is echt leuk komt te zien. 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn