Wat voor dekbedovertrek kies jij?

Als jij op zoek gaat naar een nieuw dekbedovertrek, op welke punten let je dan precies? Het lijkt misschien wat vreemd om deze vraag te stellen, want maakt het nu veel uit wat voor soort exemplaar je koopt? Als de maat maar goed is, dat lijkt voor veel mensen toch het belangrijkste punt te zijn. En natuurlijk moet het dekbedovertrek ook goed om jouw dekbed passen, maar er zijn meer punten om in de gaten te houden op het moment dat jij een nieuwe overtrek kopen gaat. We lichten hier graag een paar punten voor je uit.

Materiaal van je dekbedovertrek

Wat veel mensen zich niet zo realiseren, is dat het voor jouw nachtrust heel veel uitmaakt wat voor beddengoed je aanschaft. Als het gaat om goed slapen, dan denk je misschien vooral aan de keuze van een goed matras. Maar er zijn zoveel meer punten die meespelen. Denk dan aan een dekbed dat jou op de juiste temperatuur houdt, maar ook zeker aan het dekbedovertrek dat je hier om heen doet. Waarschijnlijk heb je hier nog nooit zo bij stil gestaan, maar de stof die jij kiest moet prettig aanvoelen aan je huid, anders lig je gewoon niet lekker en vat je niet snel de slaap. Je hebt wat materiaal betreft verschillende opties, zoals:

  • katoen
  • satijn
  • flanel
  • bamboe
  • linnen
  • jersey

Al die materialen voelen anders aan. Waar de ene persoon het heerlijk vindt als de stoffen heel glad zijn, heeft de ander het gevoel dan uit bed te glijden. Daarnaast maakt het materiaal van je dekbedovertrek ook uit voor de warmte. Sommige stoffen voelen wat koeler aan, terwijl andere juist veel warmer zijn. Als jij het ‘s nachts snel koud hebt, dan is een koele stof geen goed idee, daar zul je je dan zeker niet prettig bij voelen. De materiaalkeuze is dus zeker van belang op het moment dat jij een nieuw dekbedovertrek gaat kopen!

Maat, kleur en dessin

Maar natuurlijk zijn er ook andere punten om op te letten. Zo is de maat uiteraard van belang. In een te kleine hoes past je dekbed niet, maar te groot is ook zeker niet handig, want dan gaat je dekbed aan het schuiven en dat is ook zeker niet prettig! Als je een nieuw dekbedovertrek zoekt, dan selecteer je dus op maat en op materiaal. Daarna kijk je naar kleur en dessin. Voor je nachtrust maakt dit natuurlijk niet direct iets uit, in het donker zie je hier immers niets van. Maar indirect heeft het toch wel iets invloed. Je slaapt namelijk het best in een ruimte waar jij je op je gemak voelt, waar je je ontspannen en prettig voelt. De inrichting van de slaapkamer speelt daarom een rol en dus de kleur en het dessin van je dekbedovertrek ook. Het moet een mooi geheel vormen met het interieur van je slaapkamer, de kleur van het overtrek moet passen bij de kleuren van bijvoorbeeld je gordijnen en muren. Zoek je een dekbedovertrek in de juiste maat, van het juiste materiaal en in een kleur en dessin dat bij jouw slaapkamer past? Neem dan eens een kijkje bij textielhuis, zij hebben namelijk zeer veel keus met voor ieder wat wils.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn