Wc verstopt? Wacht dan niet met de juiste maatregelen

Lange tijd heb ik in een huurhuis gewoond en als je in een huurhuis woont, dan neem je het vaak niet zo nauw met het onderhoud. Dit is natuurlijk vanwege het feit dat je, zo dacht ik tenminste, niet al te lang in dat huurhuis zult blijven wonen. Daarom huur je immers een huurhuis. Dus als de wc verstopt was, dan kocht ik een ontstopper en daarmee was de klus geklaard. Het kwam ook nooit bij me op om eens na te gaan waarom de wc elke 2 tot 3 maanden verstopt raakte. Het is namelijk helemaal niet normaal dat je wc zo vaak verstopt raakt. Ik denk dat als ik een koophuis had gehad ik wel meer moeite had gedaan om te kijken wat er nu eigenlijk echt aan de hand was. Maar ik woonde in een huurhuis en liet het allemaal maar op z’n beloop. Daarnaast had ik nog een ander terugkerend probleem. Om de zoveel tijd zakte de grond bij de voordeur naar beneden. Af en toe moest ik dus een beetje grond toevoegen om de boel op te hogen. Ook hierbij dacht ik niet aan onderliggende oorzaken. En ik had zeker geen link gemaakt tussen een wc die verstopt raakt en grond die wegzakt. Toch had ik, achteraf gezien, die link beter wel kunnen maken, want de grond die wegzakte had zeker wel te maken met de wc die verstopt raakte. Maar daar moest ik helaas op de moeilijke manier achter komen. Op een dag dat de wc verstopt was, zakte de grond bij de voordeur helemaal in. Er was een enorm gat ontstaan en de rioolbuizen waren zichtbaar. Eén van die rioolbuizen was kapot en het water van het toilet spoelde dus gewoon de grond in. Nadat de stenen van het pad waren verwijderd was de ravage pas echt goed zichtbaar.  Overal lag wc papier van het toilet. De wc was dus verstopt omdat alles vastliep waar de rioolbuis kapot was. Daarom spoelde de grond van tijd tot tijd weg waardoor de boel moest worden opgehoogd. Mijn advies is dan ook om bij een wc die verstopt is en die meerdere malen verstopt raakt, na te gaan of er misschien iets anders aan de hand is. In mijn geval was het al te laat.

Wc verstopt? Zoek direct contact met ontstoppingsbedrijf.nu

Als je wc verstopt is en je kunt het niet zelf oplossen dan is het een goed idee om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen. Via ontstoppingsbedrijf.nu kun je een professioneel bedrijf inschakelen die je wc direct ontstopt. Dit gebeurt aan de hand van een hogedruk systeem dat de buizen van je toilet volledig doorspuit. Mocht je daarna nog steeds last hebben van een wc die verstopt is dan kun je de oorzaak van het probleem laten detecteren aan de hand van een camera die alles in het interne rioolnetwerk in kaart brengt. Op deze manier voorkom je dat er verdere schade plaats vindt. Daarnaast is het ook zo dat je met een helder inzicht in het onderliggende probleem beter in staat bent om de oorzaak van het probleem aan te pakken. Dat is op de lange termijn natuurlijk voordeliger dan wanneer je constant alleen de symptomen bestrijdt zoals ik dat deed. Daarmee maak je het probleem, de onderliggende oorzaak, alleen maar erger en kost het je uiteindelijk veel meer geld om het probleem te verhelpen. Een wc die verstopt is, dat is niet een groot probleem. Het is bijna een alledaags probleem. Een rioleringsbuis die kapot is en die de fundamenten onder je huis aantast is een probleem waarbij een wc die verstopt is opeens in een heel ander licht komt te staan. Ook als je wc niet verstopt raakt op reguliere basis, dan nog is het verstandig om de oorzaak te traceren. Een wc die verstopt is en die je niet zelf kunt ontstoppen is vaak verstopt omdat er iets mis met de rioolbuizen. Vooral in oudere huizen is dit het geval. Als je een huis huurt of koopt, vraag dan ook altijd hoe oud de riolering is.

 

De verschillende mogelijkheden van ontstoppingsbedrijf.nu

Het is natuurlijk aan jezelf hoe serieus je het probleem van je wc die verstopt is wil nemen. Je hebt in ieder geval verschillende opties als je besluit om het ontstoppingsbedrijf van ontstoppingsbedrijf.nu aan te nemen. Zo kun je bijvoorbeeld op de website terecht voor:

  • Ontstoppen
  • Ontstoppingsdiensten
  • Rioolreparatie
  • Stankoverlast opsporen
  • Camera inspectie

Als je er snel bij bent kun je rioolreparatie dus voorkomen. Mocht je te laat zijn dan is het goed om te weten dat dit bedrijf de oorzaak kan opsporen en vervolgens het probleem ook direct kan verhelpen. Mocht je met stankoverlast te maken hebben, dan is het altijd goed dat je het probleem weet te lokaliseren. Als de oorzaak eenmaal gevonden is dan kan het probleem direct worden verholpen. Een wc die verstopt is duidt vaak op een onzichtbare onderliggende oorzaak. Daarom is een wc die verstopt is aanleiding om de boel eens nader te inspecteren en dit kun je dus prima laten doen door het bovenstaande bedrijf. Je kunt het bedrijf zowel via de telefoon als via email bereiken. Je kunt dan direct een afspraak maken en een datum plannen die jou goed uit komt. Vervolgens zullen de medewerkers langs komen en het probleem proberen te vinden en daarna zullen ze er natuurlijk alles aan doen om het probleem te verhelpen.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn