Wil je naar de VS? Een esta formulier invullen doe je zo!

De Verenigde Staten zijn voor veel mensen nog steeds een populaire reisbestemming. Dit grote land heeft dan ook veel te bieden als het gaat om bijzondere omgevingen. Misschien wil je wel eens de bruisende sfeer van The Big Apple, oftewel New York proeven. Of wellicht voel je je aangetrokken tot de zonnige stranden van CaliforniĆ« of Florida. Je kunt er ook voor kiezen om juist het midden van het land te bezoeken, waar je een meer landelijke beleving kunt krijgen van de Verenigde Staten. Of zoek je liever de drukte op van toeristentrekkers zoals Las Vegas, om daar een gokje te wagen? Waar je ook van houdt, in Amerika kun je bijna altijd wel ergens je hart ophalen. Daarom staat een bezoek aan dit land hoog op de lijst van populaire bestemmingen van reiziger van over de gehele wereld. Maar de Verenigde Staten zijn wel voorzichtig geworden als het gaat om wie ze tot hun land toelaten. Wil je een reis maken naar de Verenigde Staten, dan moet je vooraf een zogenaamd esta formulier aanvragen. Een esta formulier helpt de douane bepalen of je voldoet aan de eisen om Amerika binnen te mogen en er te mogen verblijven. Een esta formulier kun je eenvoudig online aanvragen, dus het kost op zich weinig moeite. Maar het is wel belangrijk dat je even de tijd neemt om je esta formulier zorgvuldig in te vullen. Maak je een foutje of vul je iets niet naar waarheid in en wordt dit ontdekt, dan is de kans dat je toegang tot het land geweigerd wordt. Verder is het belangrijk dat je een esta formulier invult op een betrouwbare site, die je ook duidelijke informatie geeft, zoals bijvoorbeeldĀ https://esta-aanvragen.com/esta-formulier/. Zo is de kans dat je je esta formulier correct en volledig invult groter en daarmee hopelijk ook de kans dat je binnenkort lekker door Amerika kunt reizen! Wil je meer weten over het invullen van een esta formulier? Bezoek dan de website door te klikken op bovenstaande link, of lees verder in de volgende paragraaf.

Een esta formulier invullen – welke gegevens heb je nodig?

Zoals we hierboven al aangaven, is een esta formulier invullen op zich niet moeilijk. Je kunt dit eenvoudig online doen en er worden je op zich geen moeilijke vragen gesteld. Omdat je bepaalde informatie moet aanleveren, is het wel handig om bepaalde papieren en documenten alvast bij de hand te hebben als je begint met het invullen van je formulier. Denk bijvoorbeeld aan je reisgegevens en je paspoort. Via het formulier word je namelijk onder andere gevraagd naar:

  • je aankomstdatum
  • je adresgegevens in Nederland
  • gegevens van iemand die in noodgevallen gecontacteerd kan worden
  • je burgerservicenummer
  • je paspoortnummer en de uitgifte- en vervaldatum hiervan

Verder worden je enkele vragen gesteld over je werk, je gezondheid en je verleden. Er wordt bijvoorbeeld gevraagd of je ooit fraude hebt gepleegd om toegang tot de VS te krijgen, of of je ooit de termijn van je visum hebt overschreden. Bekijk deze vragen goed voordat je het esta formulier gaat invullen.

Wat je nog meer moet weten over je formulier

Als je je formulier correct en naar waarheid invult, kan je aanvraag soms al binnen 24 uur goedgekeurd worden. Soms duurt het iets langer, zoals 72 uur. Begin dus op tijd met het invullen van je formulier! Heb je het eenmaal ontvangen, dan is het twee jaar geldig. Wil je na deze termijn opnieuw een reis naar Amerika maken, dan moet je dus een nieuw formulier invullen. Veel succes en een goede reis!

 

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn