Alles op het gebied van 3d printen

Llowlab - 3d printenHoewel u misschien niet precies weet hoe het werkt en wat de mogelijkheden zijn, heeft u vast wel via de media vernomen dat 3d printen de laatste paar jaar steeds populairder aan het worden is. Dit heeft uiteraard diverse redenen, zo ontwikkeld de techniek die er aan ten grondslag ligt zich steeds verder waardoor de mogelijkheden groter worden en bovendien de kosten van 3d printen steeds verder omlaag gaan. Op onze site www.llowlab.nl kunt u van alles lezen over de nieuwste ontwikkelingen en technieken en kunt u bovendien alles aanschaffen wat u nodig hebt om thuis te 3d printen. Zo verkopen wij bijvoorbeeld diverse bouwpakketten waar alles in zit wat u nodig hebt om zelf een 3d printer te bouwen. Als u dit apparaat eenmaal in elkaar hebt kunt u oneindig veel verschillende producten zelf ontwerpen en printen. Dat is ook meteen een van de grootste voordelen van 3d printen. Omdat de printer verschillende laagjes opbouwt kunt u er echt van alles mee maken. Ook is het mogelijk om verschillende materialen te gebruiken om mee te printen. Niet alleen plastic objecten maken is op deze manier mogelijk, maar u kunt ook materialen kopen waarmee u bijvoorbeeld diverse metalen of houten objecten kunt printen. Wilt u bijvoorbeeld een leuk cadeau maken voor een kind, dan kunt u zelf een mooi speelgoedfiguur ontwerpen en deze gemakkelijk 3d printen van hout of plastic. Op onze site kunt u ook van alles lezen over diverse ontwerpen die online te vinden zijn, op die manier hoeft u zelf niet eens iets te ontwerpen om een mooi figuur of object te 3d printen. Op onze site kunt u ook van alles vinden over 3d scannen. Dit is in principe het tegenovergestelde van 3d printen, omdat bij deze techniek een scan van een object gedigitaliseerd in uw computer terecht komt. U heeft dan dus een 3d scan van iets of iemand op de computer staan. Hier kan vervolgens met diverse programma’s gebruik van worden gemaakt. Het is ook mogelijk om deze gescande objecten of personen vervolgens weer te 3d printen. U kunt het dus zo gek niet bedenken of het is mogelijk met deze moderne technieken.

Thuis 3d printen met onze apparaten

Zoals eerder in deze tekst te lezen valt is de techniek inmiddels zo ver ontwikkeld dat het helemaal niet zo duur meer is om er thuis gebruik van te maken. Natuurlijk zijn er vele industriële machines die nauwkeuriger zijn, sneller werken en meer materialen kunnen gebruiken, maar de basis apparaten zijn voor een ieder tegenwoordig voor een zachte prijs beschikbaar. Thuis 3d printen is daardoor, mede via onze site, binnen handbereik. Naast de zelfbouw pakketten die u bij ons kunt kopen, hebben wij uiteraard ook reeds geassembleerde printers te koop staan. Deze hoeft u dus thuis niet meer in elkaar te zetten maar doen het direct zodra u het product thuis heeft. Wij hebben onder andere de volgende merken te koop:

  • DaVinci
  • Printrbot
  • Leapfrog Creatr
  • UP mini

Al deze apparaten hebben hun eigen voor- en nadelen en verschillende toepassingen waar ze ideaal voor zijn. 3d printen kan veel geld besparen omdat op maat gemaakte artikelen kunnen worden gemaakt in plaats van gekocht, maar het is daarbij wel belangrijk om de juiste apparatuur aan te schaffen. Bedenk dus goed van tevoren waar u het voor wilt gebruiken en wat u wilt 3d printen, dan is het, naast dat het natuurlijk heel leuk en interessant is, vaak ook nog financieel voordelig! Op de site van ons bedrijf Llowlab kunt u bovendien veel inspiratie opdoen en geven wij u ook graag advies als u een bepaald apparaat zoekt of een bepaald iets wilt gaan maken. Wij helpen graag met goed advies en met de beste producten die wij bovendien voor zeer scherpe prijzen aanbieden. Voor alles wat u dus maar wilt weten over 3d printen en aanverwante technieken kunt u op onze site terecht. Als u besluit iets te kopen kunt u daar ook alles voor vinden op onze site.

Voor- en nadelen van deze techniek

Uiteraard zijn er veel verschillende toepassingen te bedenken waarbij het heel handig is om gebruik te maken van 3d printen. Zo is het in de medische wereld een opkomende techniek om bijvoorbeeld een brace of zelfs een stuk van een bot te printen. Daarnaast is ook in de bouw- en kunstsector steeds populairder omdat het gemakkelijk is om van diverse materialen diverse producten te maken. Dat het steeds meer in gebruikt raakt heeft ook te maken met de dalende kosten. De opstartkosten zijn bijvoorbeeld zeer laag, er kan zonder mal of andere zaken een product worden gemaakt. Daarnaast zijn de productiekosten laag omdat de gebruikte materialen vaak goedkoper zijn en er maar één machine nodig is in plaats van meerdere. De kosten zijn ook laag in bepaalde bedrijfstakken omdat er gemakkelijk één exemplaar kan worden gemaakt. Bij veel andere machines zou het dan nodig zijn om dit helemaal opnieuw in te stellen, maar bij 3d printen is dit een fluitje van een cent. Het is daarnaast milieuvriendelijk om recyclede materialen kunnen worden gebruikt en omdat producten niet van ver hoeven te komen maar gewoon thuis of op het werk kunnen worden geprint. Een nadeel is dat er ook misbruik van kan worden gemaakt, omdat er bijvoorbeeld merkproducten en wapens mee kunnen worden gemaakt. Lees al deze informatie en meer rustig na op onze site.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn