Bel met het UWV als u nog iets wilt weten over uw toeslagen

uitkeringsinfo - Bel UWV

Geldzorgen kunnen erg veel stress opleveren. Stress en slecht slapen zijn niet alleen van invloed op uw mentale gezondheid, u kunt er letterlijk ziek van worden. Het is erg vervelend als een bedrijf failliet gaat waardoor u wordt ontslagen. Ook kunt u een bedrijfsongeval krijgen waardoor u gedeeltelijk arbeidsongeschikt raakt. U wilt natuurlijk wel in die periode uw salaris blijven ontvangen. Bel het UWV als u vragen hebt over de hoogte van dat bedrag. Als u een vraag hebt over uw uitkering en wanneer u in de bijstand terechtkomt dan geldt wederom het volgende advies: bel het UWV. Wij van uitkeringsinfo.nl kunnen u al van allerlei informatie voorzien. Zo staat er op onze website het laatste nieuws van de overheid over deze uitkeringsregelingen. Bel het UWV als er veranderingen worden doorgevoerd en als u wilt weten wat dit voor uw maandelijkse toelage betekent. Bel het UWV ook als u een aanvraag hebt ingediend maar al een tijd wacht op een beslissing. Zo kan uitsluitsel over de aanvraag voor de bijstandsuitkering lang op zich laten wachten. Er zijn gevallen dat mensen drie maanden op een uitspraak wachten en in de tussentijd nauwelijks kunnen rondkomen. Ondanks het feit dat u het geld met terugwerkende kracht krijgt uitbetaald, is het niet de bedoeling dat u maanden zonder geld moet leven. Gaat u daarom direct naar onze website en bel het UWV vervolgens op door het speciale nummer te bellen. Wij verbinden u namelijk kosteloos door met de afdeling die u verder op weg kan helpen.

Krijgt u te weinig per maand? Bel direct het UWV op!

Bent u gedeeltelijk arbeidsongeschikt maar wilt u graag parttime werken? Dat ziet het UWV graag. Zij betalen een gedeelte van uw uitkering in de vorm van een toeslag zodat u ondanks uw beperking het minimumloon verdient. U wilt persoonlijk geholpen worden door een contactpersoon die voor u klaarstaat. Bel het UWV via ons nummer zodat u de juiste afdeling te pakken krijgt. We kunnen zowel particulieren als werkgevers helpen. Ook werkgevers willen weleens informatie over:

  • De regels betreffende de Ziektewet.
  • De wet op de arbeidsongeschiktheidsverzekering.
  • Of de verouderde WAZ of Wajong uitkeringen.

Ook voor hen geldt: bel het UWV via ons speciale nummer. U hoeft dan niet langer naar een ingewikkeld keuzemenu te luisteren en ook de wachttijden zijn korter. Als u namelijk direct met het UWV belt dan moet u minstens 3 minuten wachten. Wist u trouwens dat de WAO niet langer bestaat? Natuurlijk zijn er vele oude gevallen die onder deze regelgeving vallen maar de WAO is in 2005 al overgegaan in de WIA: wet werk en inkomen naar arbeidsvermogen. Dit is aldus de werknemersverzekering en geldt 104 weken. Dat betekent dat u in de tussentijd wel moet solliciteren. Mocht u niets vinden na deze 2 jaren, dan kunt u de Bijstandsuitkering aanvragen, ook wel de WWB genoemd. Er zijn heel wat verschillende uitkeringen dus als u door de bomen het bos niet meer ziet: Bel het UWV even op via ons nummer.

Vergeet niet om onze website te volgen

Want u vindt er een live feed over het laatste overheidsnieuws. Het is aan de regering om bepaalde regels op het gebied van uitkeringen te veranderen. Misschien dat uw maandelijkse uitkering omhoog gaat of dat er bepaalde regels worden aangescherpt. Het is belangrijk dat u daarvan op de hoogte blijft anders loopt u het risico over een jaar veel geld te moeten terugbetalen. Bookmark onze website en neem wekelijks een kijkje bij het nieuws, dan kan u niet onverwachts overvallen worden door slecht nieuws over uw uitkering of toeslag.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn