Geef je assertiviteit een boost met een cursus zelfvertrouwen

In deze drukke en hectische wereld is het steeds belangrijker om jezelf niet naar de achtergrond te laten drukken. Het is verleidelijk om een stap terug te zetten en in veel gevallen getuigt het ook van een zekere vorm van levenswijsheid als je in staat bent om een stap terug te zetten. Maar dit moet zeker niet de default houding zijn die je aanneemt, want dan gaan mensen natuurlijk over je heen lopen. Je hebt dus het nodige zelfvertrouwen nodig om assertief te kunnen zijn, om op te komen voor je rechten, om je mening uit te durven spreken, om te durven falen, et cetera. De wereld is een schitterende plek als je weet hoe je je moet voortbewegen in deze wereld. We hebben het dan ook niet over de wereld opgevat als de planeet aarde. Deze fysieke bal die in de ruimte rondzweeft is de omgeving waarin wij mensen ons ding doen. De wereld waar wij deel van uit maken is veel meer dan een stuk aarde. Onze wereld bestaat uit cultuur, normen en waarden, geschiedenis, familie, vrienden, collega’s, werkzaamheden, et cetera. Vaak heb je dus ook werelden binnen werelden. Je hebt je werkwereld, je familiewereld, je vriendenwereld, je hobby wereld, et cetera. In het westen hebben we ook een zekere gedeelde cultuur met een nadruk op individualisme en een geschiedenis met een focus op vrijheid en autonomie. Als je in deze wereld of werelden opgroeit, dan ontwikkel je ook een zeker karakter met vaardigheden die geschikt zijn om in deze wereld te kunnen functioneren. Maar die vaardigheden worden niet bij iedereen even goed ontwikkeld. Daarom heb je soms extra lessen nodig. Zo kun je bij tijdwinst.com bijvoorbeeld een cursus zelfvertrouwen volgen. In een westerse cultuur als de onze met waarden als autonomie, vrijheid en persoonlijke ontwikkeling, is het belangrijk dat je voor jezelf opkomt. De maatschappij is zeer individualistisch ingericht en dus kun je niet vertrouwen op de massa. Je moet het zelf doen en als je het zelf doet, dan krijg je ook het respect van de mensen om je heen. Zelfvertrouwen is echter niet iets dat iedereen zomaar heeft. De een blaakt van het vertrouwen zonder dat hij of zij daar ook maar enig recht toe heeft en de ander is enorm onzeker, terwijl hij of zij overloopt van de kwaliteiten. Het zijn vaak ook de intelligente mensen die reflecteren en daardoor dus ook sneller twijfelen. Gelukkig kun je met een cursus zelfvertrouwen je assertiviteit een boost geven en met meer vertrouwen interacties aangaan. Kijk dan ook snel eens op assertief.nl voor meer informatie over de cursus zelfvertrouwen. 

Volg een 1-daagse cursus zelfvertrouwen bij tijdwinst.com

Als je een cursus zelfvertrouwen wilt volgen, dan hoef je niet meteen een wekenlange cursus te volgen die de wortel van jouw onzekerheid blootlegt. Je kunt in 1 dag voldoende leren om meer zelfvertrouwen te uiten. Via handige tips die meteen werken, kun je deze cursus zelfvertrouwen gebruiken om je assertiviteit op te krikken. 

4 tips om je zelfvertrouwen te verbeteren

Tijdens de cursus zelfvertrouwen leer je verschillende dingen om je zelfvertrouwen te verbeteren. Op de site van assertief.nl lees je alvast een viertal tips om je zelfvertrouwen een boost te geven. Denk aan tips als: 

  • Gebruik powerposes
  • Rationaliseer negatieve gedachten
  • Luister de juiste muziek

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn