Goed gebruik van windschermen

Premonta - WinschermenWindschermen hebben een heleboel verschillende toepassingen. Je kunt ze gebruiken om een terras af te schermen, een plek te maken voor een leuke barbecue, een speelplaats te creëren voor kinderen, je tuin te beschermen tegen ongedierte en nog veel meer. De specifieke toepassing van een windscherm bepaalt de eigenschappen die het moet hebben. Je kunt hierbij aardig de mist in gaan. Wanneer je windschermen bestelt die niet goed passen in jouw persoonlijke situatie geef je veel geld uit zonder rendement. Het kiezen van de juiste schermen is dus erg belangrijk. Premonta levert tientallen soorten windschermen voor bedrijven en particulieren. Deze windschermen komen in allerlei soorten en maten. Natuurlijk zijn er diverse groottes, maar ook kunnen de hoogtes variëren afhankelijk van de toepassing. Wanneer je wilt bepalen op een windscherm goed past in jouw situatie moet je rekening houden met een aantal belangrijke zaken:

  • Hoeveelheid glas
  • De windrichting
  • De hoogte van het glas
  • Stabiliteit
  • Mobiliteit

Natuurlijk is in de eerste plaats de hoeveelheid glas erg belangrijk. Hier spelen meerdere factoren mee. Je kijkt eerst hoeveel windkracht de glasplaat te verwerken krijgen. Wanneer je een restaurant hebt aan het strand of een achtertuin die grenst aan de duinen dan zullen de platen van hogere kwaliteit moeten zijn. De snelste manier om dat te bereiken is door het toevoegingen van verschillende glaslagen. Ook in een huishouden met kleine kinderen kunnen meerdere glaslagen noodzakelijk zijn. Spelende kinderen maken nu eenmaal dingen kapot en wanneer een windscherm beschadigt raakt kost het veel geld deze te vervangen. Je geeft veel liever even wat meer geld uit aan een scherm dat lang kan staan, dan dat je om de paar maanden alle windschermen moet vervangen. Nog een andere factor in het bepalen van de hoeveelheid glas is de toepassing. Je moet je goed realiseren dat meerdere glasplaten erg duur zijn. Je moet je dus goed afvragen of de meerprijs het daadwerkelijk waard is. Voor een eenvoudig windscherm in je achtertuin is het niet noodzakelijk dat dit scherm 8 glasplaten heeft. Je betaalt hier heel veel geld voor zonder dat dit wat oplevert. Voor een professioneel toepassing in de horeca kan het wel wenselijk zijn hier wat meer aan uit te geven. Kijk bij het bepalen van de hoeveelheid glas in de windschermen dus altijd naar de specifieke toepassing van de schermen. Locatie, huishouden, en toepassing zijn dus belangrijke factoren bij het maken van je keuze.

Windschermen; de windrichting

Bij het plaatsen van windschermen is het cruciaal rekening te houden met een veranderende windrichting. Dit is met name van belang bij het plaatsen van stationaire windschermen. Natuurlijk zet je een windscherm niet verticaal op de windrichting, maar probeer ook te realiseren dat de wind gedurende een periode vanuit één bepaalde hoek kan komen. Alle windschermen die dan op andere zijdes staan ingesteld zijn op dat moment nutteloos. Je kunt veel geld uitgeven om deze schermen te laten verplaatsen, maar het is interessanter om van te voren goed uit te zoeken hoe je gedurende het jaar het meeste rendement haalt uit de individuele windschermen. Wanneer elk scherm voor een langere periode in gebruik is wordt het rendabel deze aan te schaffen. Voor locaties met heel veel wind is het vaak slimmer om mobiele windschermen te overwegen. Ook voor horeca gelegenheden die maar een aantal maanden per jaar open zijn is het niet rendabel windschermen te plaatsen die het hele jaar blijven staan. Deze verweren sneller en raken sneller onherstelbaar beschadigt. De hoogte van het glas is ook belangrijk. Natuurlijk moet het glas hoog genoeg zijn om de mensen die erachter zitten te beschermen tegen de wind, maar ze moeten ook niet te hoog zijn. Wanneer een scherm te hoog is heeft de wind hier meer impact op, waardoor het scherm kan gaan bewegen of zelfs los kan komen uit de houders. Dit probleem is op te vangen door de houders vast te zetten in beton, de vraag blijft dan echter of de windschermen niet gewoon wat minder hoog hadden kunnen zijn. Kortom: de hoogte van een windscherm kan een grote invloed hebben op het voordeel dat je met het scherm kunt bepalen. Stabiliteit en mobiliteit zijn tot slot twee cruciale begrippen in het uitzoeken van een windscherm. Hoe minder mobiel een windscherm hoe stabieler deze is. Je moet afwegen of het echt nodig is dat de windschermen kunnen verplaatsen.

Voordelige schermen bij Premonta

Wanneer je een keuze hebt gemaakt is het tijd om te bestellen. Premonta is een bedrijf dat talloze windschermen levert tegen zeer aantrekkelijke prijzen. Je maakt eerst een afspraak waarin je in overleg gaat met het bedrijf over de bovengenoemde zaken. Wanneer helemaal duidelijk is welke platen in jouw situatie het best toepasbaar zijn wordt een offerte opgemaakt. Wanneer dit is gebeurd kun je bepalen of je doorgaat met de aanschaf of toch nog even wacht. Wanneer je accepteert begint Premonta met het maken van de schermen. Elk scherm is uniek, het duurt dus drie tot vijf weken voordat een windscherm geleverd kan worden. Het bedrijf maakt gebruik van een eigen bezorgdienst die uitermate precies te werk gaat. De schermen komen zo altijd onbeschadigd aan. De glassoort die gebruikt wordt is een gehard veiligheidsglas. Hier gaat dus niet zomaar iets mis mee! Neem eens een kijkje op de website: http://www.premonta.nl/informatie-vaste-windschermen/. Hier kun je direct contact opnemen en vind je nog veel meer informatie over allerlei soorten schermen. Bestel vandaag nog!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn