BMW 1 serie winterbanden

Jdbandenvelgen - BMW 1 serie winterbandenDe winter is Nederland kan verraderlijk zijn. We hebben ook deze winter weer gezien dat er veel ongelukken kunnen gebeuren op de weg. Wanneer het even glad wordt hebben veel Nederlandse auto’s moeite om op de weg te blijven. Dit probleem ontstaat met name omdat in Nederland winterbanden niet verplicht zijn. Ze worden sterk aanbevolen, maar je kunt geen boete krijgen voor het voeren van zomerbanden in de winter. JB banden en velgen wil voorkomen dat mensen in de winter van de weg raken. Dit bedrijf biedt daarom tweedehands winterbanden aan tegen bodemprijzen. Wanneer je bijvoorbeeld een BMW 1 serie rijdt kun je op deze website diverse merken winterbanden bestellen. Dit klinkt allemaal goed natuurlijk, maar waarom zou je dit doen? Waarom zou je BMW 1 serie winterbanden monteren? BMW 1 serie winterbanden hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van gewone zomerbanden en ze zitten heel anders in elkaar. De belangrijkste verschillen tussen de soorten banden zijn:

  • Profiel
  • Rubber samenstelling

Omdat de BMW 1 serie winterbanden een ander profiel hebben houden deze veel meer grip op de weg. Vaak is het profiel van een normale zomerband rond de 1,6mm. Bij een winterband moet dit profiel tegen de 4mm liggen. Je kunt zien dat je door deze banden een stuk beter in contact staat met de grond. De fout die veel mensen maken is dat ze denken dat grote banden meer grip hebben. Hier is niets van waar! BMW 1 serie winterbanden zijn vaak juist kleiner of smaller dan de zomerset. Dit is niet verrassend, het gaat niet om het contact met de grond maar hoe de band omgaat met gladde stukken weggen. Hoe dikker de band hoe minder goed deze hiermee om kan gaan. Een dunne winterband is dus in veel gevallen beter. Ook de rubber samenstelling is bij BMW 1 serie winterbanden anders. Dit rubber is speciaal gemaakt om te presteren onder lage temperaturen. Vaak ligt de omslag bij ongeveer 7 graden Celsius. Is het warmer, dan zijn zomerbanden beter. Is het kouder, dan heeft een winterband meer voordelen. Waarom zou je geen winterbanden gebruiken in de zomer? In de zomer slijt een winterband heel snel waardoor ze snel weer aan vervanging toe zijn. Bovendien wordt de remweg op droog asfalt met een winterband een stuk langer. Je hebt er dus eigenlijk niet zoveel aan. Ook de wegligging van een zomerband is beter. Wanneer een weg mooi schoon en droog is heb je dus met 1,6mm bandprofiel een betere balans te pakken. In de winter zijn BMW 1 serie winterbanden echter vrij noodzakelijk. Zo komen jij en je gezin heelhuids de winter door, daar gaat het toch allemaal om?

BMW 1 serie winterbanden; snelheidscodering

BMW 1 serie winterbanden komen in verschillende snelheidscoderingen. Even voor de leek: een snelheidscodering is een bepaalde letter die aangeeft wat de maximum snelheid is waarmee veilig kan worden gereden. Deze varieert van A6 (tot 30km per uur) naar Y (300km per uur). Het is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, bij winterbanden niet verplicht om een snelheidscodering te hanteren die even hoog is als die van de zomerbanden! Bij een zomerband moet altijd de topsnelheid van de auto worden gehanteerd. Kan de auto bijvoorbeeld 240 kilometer per uur, dan is codering V nodig. Het gaat echter niet vaak gebeuren dat je onder winterse omstandigheden 240 kilometer per uur gaat rijden. Daarom is het niet altijd noodzakelijk om ook BMW 1 serie winterbanden te hebben met een snelheidscodering van V. Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor banden die gebruikt mogen worden tot een snelheid van 180 kilometer per uur, codering S. De keuze van de bestuurder staat hierin centraal. Belangrijk is wel om je te realiseren dat op momenten dat je wel sneller zou kunnen, je dit dus niet veilig kunt doen. Dit kan bijvoorbeeld op snelwegen in Duitsland nog wel eens voor problemen zorgen. Wanneer het weer plotseling opknapt en je wilt de wagen eens flink op zijn staart trappen is dit dan niet mogelijk. BMW 1 serie winterbanden met een snelheidscodering die gelijk is aan de codering van de zomerbanden zijn daarom in de meeste gevallen wel handig. Wanneer je er toch voor kiest om BMW 1 serie winterbanden te voeren die een lagere codering hebben moet je dit aangeven. Bijvoorbeeld op de voorruit. Je bent in Duitsland verplicht om een sticker op de voorruit te plakken met de maximum snelheid van de band daarop. Deze sticker moet in het zichtveld van de bestuurder zitten. Wanneer je niet de moeite wilt nemen om dit allemaal uit te zoeken is het slim gewoon BMW 1 serie winterbanden te kiezen die dezelfde codering hebben als de standaardbanden.

Hoge kwaliteit banden tegen lage prijzen

Bij JD banden en velgen vind je de beste BMW 1 serie winterbanden tegen de laagste prijzen. Het bedrijf verkoopt niets meer dan banden van goede kwaliteit zodat je zeker weet dat je veilig de winter doorkomt. Op hun website, http://www.jdbandenvelgen.nl, vind je bovendien veel meer informatie over het gebruik van winterbanden. Ook kun je zien voor welke merken de site allemaal levert. Wanneer je niet zeker bent over de juiste band dan kun je heel eenvoudig contact opnemen via het contactformulier. Binnen een paar dagen heb je dan persoonlijk advies, toegespitst op jouw situatie. Je kunt ook worden teruggebeld wanneer je een telefoonnummer achterlaat. Zo krijg je iemand te spreken die je kan helpen bij het maken van de juiste keuze. De banden worden binnen 24 uur verstuurd en zijn dus zeer snel in huis. Wacht niet langer!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn