Carport types

We hebben ze allemaal wel eens gezien bij vriend of familie: carports. Een carport is een overkapping waar een motorvoertuig onder gestald kan worden. Wanneer het voertuig gestald is dan is deze veilig voor weer en wind. Met name in de barre Nederlandse winter kan het nodig zijn om je auto of caravan tegen roest en verwering te beschermen. Wanneer je besluit om een carport aan te schaffen ga je veel geld investeren dus is het belangrijk om goed je huiswerk te doen. In de eerste plaats kies je natuurlijk voor een goede aanbieder met veel ervaring. Een van deze aanbieders is Ter Huurne. Dit bedrijf heeft al meer dan veertig jaar ervaring met het ontwikkelen en leveren van onder meer serres, carports en terrasoverkappingen. Dit bedrijf is dus zeer geschikt om bij jou een schitterende carport neer te zetten. Je kunt rekenen op kwaliteit. Het bedrijf biedt diverse carport types, die allemaal verschillende eigenschappen hebben. Een aantal van deze types zijn:

  • Gebogen type
  • Gebogen Prefix
  • Eenzijdig gedragen
  • Zadeldak
  • Lessenaardak
  • Solar Lessenaardak

Het gebogen type wordt het meest verkocht en ziet men dus ook het meest. Bij dit type wordt een simpel profiel geplaatst en dit kan losstaand of aan een bestaande gevel gemonteerd worden. Door de boog blijft water niet op de overkapping ligging en glijdt dit naar beneden. Ook is deze carport lang genoeg voor een grote auto of zelfs voor twee kleinere auto’s. Een nadeel van dit type is de beperkte breedte. Je moet zorgvuldig manoeuvreren om goed tussen de palen uit te komen. Dit probleem is opgelost bij de gebogen prefix. Bij dit type carport kunnen de palen maar liefst vijf meter uit elkaar staan zonder dat een kolom in het midden nodig is. Hier kan dus eenvoudig worden geparkeerd of kunnen twee auto’s naast elkaar gezet worden. Deze carport is ideaal als verlenging van een garage. Ook dit type heeft de gebogen vorm, waardoor sneeuw en water worden afgevoerd. De eenzijdig gedragen is ideaal voor situaties waarin je bijvoorbeeld in een bocht moet komen aanrijden. Een van de zijden van deze carport is helemaal vrij van palen, waardoor je nergens tegenaan kunt komen. De carport strekt een aantal meter uit waardoor ook grotere auto’s geplaatst kunnen worden. Dit type kan gezien worden als een halve versie van de gebogen types. Onthoud wel dat bij dit type carport de auto dus nog altijd niet volledig beschermd is. Wanneer de wind vanaf de verkeerde kant komt kan neerslag het geparkeerde voertuig nog altijd bereiken.

Unieke carport types

Het zadeldak is een bijzondere carport met een groot voordeel. Dankzij het handige puntdak is de doorrijhoogte een stuk groter. Er hoeven ook geen trekstangen te worden geplaatst. Dit alles maakt dat dit type overkapping heel geschikt is voor grotere voertuigen zoals campers of caravans. Dit type kan, net als de eerder genoemde types, aan een bestaande gevel worden gemonteerd. Met dit type carport win je kortom hoogte. Een lessenaardak is een ander geval apart. Dit model wordt eigenlijk altijd aan één kant aan het huis vastgezet. Dit is dus een specifieke vorm die eigenlijk altijd naast het huis wordt geplaatst. Een kant wordt met palen in de lucht gehouden en de andere kant wordt tegen de gemetselde gevel gemonteerd. Hierdoor blijft de constructie mooi in balans. Deze carport is geschikt voor de meeste hoekwoningen. Wel moet opgemerkt worden dat dit type een vrij plat dak heeft. Het kan dus noodzakelijk zijn om dit goed schoon te houden bij hevige sneeuw- of ijsval. Wanneer dit niet gebeurd kan al snel beschadiging van dit dak optreden. Zeker wanneer je glas gebruikt kan dit door de koude temperaturen soms breken. Houd deze carport dus schoon! Wat wel een erg groot voordeel is van lessenaardaken is dat hier bijvoorbeeld zonnepanelen op geplaatst kunnen worden. Dit is een geweldige manier om duurzaamheid te combineren met het oplossen van een praktisch probleem. Je auto is goed beschermd tegen de elementen en ondertussen haal je in de zomer een klein beetje extra elektriciteit binnen. Dit type afdekking loopt licht schuin af waardoor de panelen naar de zon gericht kunnen worden. Deze panelen zijn uiteraard duurder dan de standaard gebogen types. Ze leveren je op den duur echter weer wat extra besparing op.

Laat je adviseren

Wanneer je niet zeker bent over welk type carport je wilt aanschaffen is het verstandig om je te laten adviseren. Bij Ter Huurne kun je geheel vrijblijvend een offerte laten opmaken. Je weet zo binnen mum van tijd wat elk model je zou kosten. Op hun website, http://www.terhuurnebv.nl/carports, vind je bovendien veel meer informatie over de verschillende opties die elk model biedt. Zo zijn er bij bepaalde typen ook extra accessoires te krijgen. Zo is het mogelijk om de carport te laten verlichten met speciale lampen. Dit is ontzettend handig wanneer je ’s avonds laat thuiskomt en goed wilt kunnen zien waar je moet parkeren. Ook kan het glas van diverse modellen bewerkt worden met een speciale Clear – Shield Coating. Deze coating zorgt dat de druppels als het ware van het glas “afglijden”. Zo ontstaan er dus helemaal geen plassen water op bijvoorbeeld de gebogen types. Ook vuil wordt moeiteloos afgevoerd. Op de site is het bovendien heel eenvoudig om contact op te nemen wanneer je het allemaal even niet meer weet. Je vult het antwoordformulier in en je hebt snel een deskundig advies over je persoonlijke situatie! Neem dus vandaag nog een kijkje.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn