Heeft u wel eens nagedacht over dennenschors?

Veel mensen kampen met de vraag hoe ze dierbare planten in hun tuin en op hun balkon kunnen beschermen tegen de winterkou die eraan zit te komen. Veel planten zijn winter hard tot een bepaald aantal graden en hebben extra bescherming nodig. Sierplanten, zoals rozenstruiken, kunnen wel een stootje hebben, maar door bijvoorbeeld stro tussen de takken te steken kan al een isolerende laag worden aangebracht om de planten te beschermen. Toch is dit niet voldoende, want ook de wortels worden door de kou aangetast en hiervoor is het gebruik van dennenschors een goede oplossing. Dennenschors heeft namelijk een aantal eigenschappen dat uitstekend werkt voor de bescherming van de wortels van dit soort planten in de winter:

  • Het vormt een isolerende laag
  • Het laat lucht en water door
  • Het is duurzaam
  • Het is een natuurlijk product
  • Het kan het hele jaar door blijven liggen
  • Het is eenvoudig in het onderhoud

Dennenschors is daarmee een onmisbaar product voor elke tuin waarin planten, zowel inheemse planten als exoten, bescherming nodig hebben.

Dennenschors eenvoudig voor u thuis besteld

Een ander voordeel van dennenschors is dat het een product is dat op eenvoudige wijze verkrijgbaar is via boomschors. het dennenschors dat voor de tuin wordt gebruikt is veelal afkomstig van dennenbomen uit Frankrijk en het Franse boomschors is daarmee het hoofdproduct dat op Boomschors.nl wordt aangeboden. Dennenschors kent vele toepassingen, want het is tevens goed te gebruiken voor het afbakenen van borders, het aanleggen van paden en het gebruik voor speelgelegenheden voor kinderen in uw tuin. Het bestellen op Boomschors.nl gaat vrij eenvoudig. De website werkt als een reguliere webshop, waarbij staat aangegeven hoe u kunt berekenen hoeveel dennenschors u ongeveer nodig heeft voor een tuin van uw oppervlakte. Het gaat er daarbij natuurlijk om voor welke toepassing van het dennenschors u gaat. Goed is het om te weten dat een laagje schors een aantal centimeters dit is om de juiste isolatie te kunnen bieden. U kunt er daarbij voor kiezen om ook worteldoek te gebruiken, waarmee het onderhoud nog eenvoudiger wordt. U zult merken dat onkruid geen kans krijgt en dat uw planten ook daar wel bij varen. Uiteindelijk gaat het erom dat dennenschors als product van nature bedoeld is om te beschermen. Het schors groeit immers niet voor niets aan de buitenzijde van de stam van een boom. Het beschermt de boom tegen alle invloeden van buitenaf. Niet alleen tegen regen en wind, maar ook tegen felle zon, hevige warmte en strenge kou. Het dennenschors is daarmee een regulerend product en ondanks dat het zich niet meer om de stam van een boom bevindt, blijft het toch die goede eigenschappen behouden. Daarnaast is schors een duurzaam product, wat lang mee zal gaan. Natuurlijk zult u af en toe merken dat u het schors dient aan te vullen, maar dit is enkel onderhoud van het product om de juiste deklaag te garanderen die uw planten of uw paden nodig hebben. Berekent u daarom altijd hoeveel schors u nodig heeft voor de toepassing waarvoor u het wilt aanschaffen en bestel altijd wat extra schors om na verloop van tijd de plekken te kunnen aanvullen waar dit nodig is.

Voor vragen over boomschors

U kunt voor vragen altijd terecht bij Boomschors.nl, waarbij op de website alle informatie staat over het product en al uw vragen beantwoord kunnen worden. Heeft u het antwoord op uw vragen niet op de website terug kunnen vinden, neem dan gerucht vrijblijvend contact op met deze schorsleverancier. Zij staan u graag bij in het bepalen van de juiste hoeveelheid schors die u nodig heeft en al uw andere vragen omtrent boomschors.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn