Welke Energie leverancier past bij jou?

In Nederland heb je meer dan één Energie leverancier. Sterker nog: het wemelt van de aanbieders op de markt. Je zou zeggen dat er niet zulke grote verschillen tussen al die bedrijven zitten. Toch betaal je bij de één vaak een heel andere prijs dan bij de ander. Ook op andere vlakken zitten er grote verschillen tussen de aanbieders. Hoe ontdek je tussen al die bedrijven de juiste Energie leverancier voor jou? Om je te helpen bij het vinden van de juiste Energie leverancier hebben wij de website slimmetenergie.com opgezet. Op deze website kun je je adres invoeren, wij laten je vervolgens precies zien welk pakket je bij welke leverancier zou kunnen afsluiten. Op die manier kun je een afgewogen keuze maken. Wij vergelijken energie leveranciers op verschillende vlakken. De prijs is voor veel mensen het belangrijkste. Daarnaast vinden steeds meer mensen het belangrijk dat hun energie van duurzame bronnen afkomstig is. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan zonne- of windenergie. Voor deze optie zijn mensen vaak bereid meer te betalen, omdat ze het belangrijk vinden om goed voor onze natuurlijke leefomgeving te zorgen. Veel energie is afkomstig uit fossiele brandstoffen. Door deze te verbranden komt er veel CO2 vrij, wat zorgt dat de aarde opwarmt. Met duurzame energie heb je dit probleem niet. Ook vergelijken we bij Slim Met Energie de verschillende leveranciers op basis van het contract dat ze aanbieden en de looptijd daarvan. Als je weet dat je lang op één plek blijft wonen, ben je vaak goedkoper uit als je een contract voor twee jaar afsluit. Als je weet dat je snel weer gaat verhuizen is een korter lopend contract juist weer handig.

Waarom een goede Energie leverancier belangrijk is

Je staat er misschien niet elke dag bij stil, maar de energie die wij hier in Nederland dagelijks tot onze beschikking hebben is niet zo vanzelfsprekend als het lijkt. Ten eerste is het gebruik van elektriciteit pas vrij laat in de menselijke geschiedenis ontdekt. De hoeveelheid stroom die wij nu dagelijks gebruiken is ongekend. We gebruiken stroom voor van alles en nog wat: om je laptop en telefoon op te laden, voor verlichting, om te koken, maar ook voor het gebruik van allerhande elektrische apparaten. Van koffiezetapparaat tot wasmachine, stofzuiger en allerlei elektronische gereedschappen. Tel maar eens hoeveel elektrische apparaten je wel niet in huis hebt. Een Energie leverancier zorgt ervoor dat de aanvoer van stroom constant is en dat je deze apparaten wanneer je maar wilt kunt gebruiken. Een goede Energie leverancier kiezen is daarom heel belangrijk. Want naast een goede service wil je natuurlijk ook een goede prijs. Op onze website kun je elke Energie leverancier die je maar kunt bedenken vergelijken met andere leveranciers.

Op welke aspecten beoordelen wij de leverancier?

Slim Met Energie is een handige, gebruiksvriendelijke tool, waarmee je verschillende energie leveranciers in één oogopslag met elkaar kunt vergelijken. Op de website worden de aanbieders geordend op basis van de volgende punten:

  • Prijs
  • Duurzaamheid
  • Looptijd
  • Type contract

Altijd al willen weten of je de juiste Energie leverancier hebt? Bij Slim Met Energie ontdek je binnen een paar muisklikken welk contract het beste bij je past. Wij helpen je vervolgens ook bij het overstappen. Op het moment dat je je aanmeldt bij een nieuwe leverancier, zeggen wij het oude contract op. Je hebt een bedenktermijn van 14 dagen. In deze periode loopt de energietoevoer nog via je oude aanbieder. Vanzelfsprekend zorgen wij ervoor dat je nooit zonder stroom komt te zitten. Wees slimmer dan je smartphone en kijk vandaag nog op slimmetenergie.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn