Houten speelgoed is helemaal hip!

toys4kiddy - houten speelgoed

Tijdenlang speelden kinderen eigenlijk met niets anders dan houten speelgoed, tot de opkomst van het gebruik van kunststof. Plots werd ieder speeltje hiervan gemaakt, met als reden dat er vaak veel voordeliger geproduceerd kon worden. Maar, zoals iedere ouder wel zal weten en hebben ervaren, kleeft er ook een groot nadeel aan plastic speeltjes. Het eerste punt is dat er vaak twijfels zijn geweest over de bestanddelen van het materiaal, is dit wel echt helemaal veilig voor kinderen, vooral voor de kleinsten die nog alles in hun mond steken? Een ander minpunt is het feit dat kunststof veel minder lang blijkt mee te gaan dan houten speelgoed. Nu kun je zeggen, kinderen spelen vaak toch maar een beperkte periode met iets en daarna zijn ze er op uitgekeken, maar dat is niet helemaal correct. Ze raken er inderdaad wel eens op uitgekeken, maar als de speeltjes nog goed zijn, kunnen zij ze best na een paar maanden of zelfs jaren weer uit de kast halen. Daarnaast heeft de kracht van houten speelgoed als voordeel dat ze van kind op kind en zelfs van generatie op generatie doorgegeven kunnen worden. De levensduur van dit materiaal is dus een stuk langer.

Voordelen van houten speelgoed

Een groot voordeel van houten speelgoed is dus dat het zo sterk is en dat is ook een van de redenen dat het weer helemaal hip is. Steeds meer mensen kiezen voor een duurzame levensstijl, waarbij er zo weinig mogelijk afval gecreƫerd wordt. Speeltjes van hout passen daar uitstekend in. Daarnaast is het natuurlijk ook zo dat het er gewoon erg mooi uitziet. Houten speelgoed heeft een prachtige uitstraling, die tijdloos is en daardoor ook lang gebruikt kan worden. Bovendien past het eigenlijk in ieder interieur. De voordelen zijn dus:

  • tijdloze uitstraling
  • stijl past bij ieder interieur
  • sterke kwaliteit en dus lange levensduur
  • duurzaam materiaal dat hergebruikt kan worden

Een ander groot pluspunt is dat er veel verschillende producten gemaakt kunnen worden van hout. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie spoorbaan, met treinstellen, locomotieven en spoorbomen, maar ook een poppenhuis kan hier natuurlijk van gemaakt worden. Door de mogelijkheden tot verschillende stijlen en verven in verschillende kleuren, kan het houten speelgoed ook in iedere stijl gemaakt worden, zodat er echt voor iedereen wel iets op dit gebied te krijgen is.

Ruime keus bij Toys4Kiddy

Houten speelgoed is dus een echte aanrader voor kinderen, enkel minpuntje is dat het vaak lastig te krijgen is. In heel veel speelgoedzaken is het gewoon niet of bijna niet te vinden en dat is natuurlijk erg jammer. Wil jij jouw zoon of dochter of een van de kleinkinderen een mooi houten presentje geven voor de verjaardag, Sinterklaas of kerst? Dan moet je zeker eens even kijken bij Toys4Kiddy. Zij bieden een heel ruime keus aan houten speelgoed, zodat er echt voor iedereen bij hen wel wat te vinden is. Van poppenwagens en poppenhuizen, tot garages en treinstellen, zij hebben het echt allemaal. Zij hebben bovendien zowel voor de grotere kids als voor baby’s leuke dingen in de collectie, je kunt dus voor iedere leeftijd wel wat bij hen vinden. Daarnaast bieden zij ook veel keus op het gebied van bijvoorbeeld verkleedkleren, spelletjes en knuffels, waarbij ook altijd voorop staat dat ze van een uitstekende kwaliteit zijn en dat ze veilig, duurzaam en mooi zijn. Wat je dus ook bij hen koopt, je kunt er zeker van zijn dat het kind er lange tijd plezier van zal hebben. Toys4Kiddy is dus het adres voor houten speelgoed en voor speelgoed van andere materialen van een hoge kwaliteit.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn