Maak je leven makkelijker met een dashcam

123carcam - DashcamJe ogen kunnen maar zoveel registreren en alles wat ze niet registeren is voor altijd verloren. Daarnaast registreren je ogen veel, maar het zijn de hersenen die vervolgens de boel interpreteren, sorteren en classificeren. Het kan dus best zijn dat er veel relevante informatie in de prullenbak wordt gegooid, terwijl veel irrelevante informatie wordt bewaard. Tevens kan het zo zijn dat de ogen zaken registeren, maar dat de hersenen een volledig verkeerde interpretatie geven. Het is dus ook een verkeerde opvatting dat je je ogen niet zou kunnen vertrouwen. Je ogen doen in principe gewoon hun werk en registeren alles wat op het netvlies terecht komt. Het zijn de hersenen die we niet kunnen vertrouwen. Zij gaan met de informatie aan de haal en of die informatie na dat interpretatieproces nog klopt is maar de vraag. We kunnen helaas niet even de ogen vragen om de boel opnieuw af te spelen. Ogen hebben geen playback functie. Gelukkig kunnen we externe ogen in de auto plaatsen. Op die manier kunnen we toch nog van alles opnemen en later opnieuw af laten spelen. Die externe ogen kun je via een dashcam in de auto plaatsen. Een dashcam ziet alles en registreert alles zonder interpretatie. Als je bijvoorbeeld een ongeluk krijgt en je hebt met je eigen ogen gezien dat het niet jouw schuld was, hoe kun je dat dan bewijzen? We beschikken niet voor niets over uitspraken als ‘hij kon zijn ogen niet geloven’, want het is soms heel lastig om je ogen eigen ogen te geloven en je hebt daarom ook geen enkele reden om zonder meer de ogen van iemand anders te geloven. Dus als jij zegt: ‘ik heb met mijn eigen ogen gezien dat het niet mijn schuld was’, dan is dat geen enkel bewijs. Als je echter zegt: ‘mijn dashcam heeft alles geregistreerd en laat helder zien dat het niet mijn schuld is’, dan kunnen mensen niet langer om je heen en moeten ze wel accepteren dat het jouw schuld niet was. Daarom is het dus altijd erg verstandig om een stel externe ogen in je auto te hebben in de vorm van een handige dashcam. Daarmee kun je altijd bewijzen dat een ongeluk niet jouw schuld was. En als het wel je schuld is, dan kun je natuurlijk prima laten zien wat er precies is gebeurd. Dat is dus al een prima reden om een dashcam te aan te schaffen. Maar er zijn helaas ook nog andere redenen en het is goed om hiervan op de hoogte te zijn.

Dashcam in de strijd tegen verzekeringsfraude

In het bovenstaande verhaal kan het zo zijn dat het gewoon niet duidelijk is wat er nu precies is gebeurd en dat beide partijen graag willen achterhalen wiens schuld het ongeluk is. Beide partijen hebben geen kwaad in de zin. Een sceptische houding ten opzichte van iemands ogen is dan ook niet meer dan logisch en een dashcam maakt het communiceren gewoon makkelijker. Uiteindelijk is de verzekering er immers om de kosten te dekken. Maar er zijn ook mensen in de wereld die het nodig vinden om geld te verdienen via achterbakse praktijken. Zo zijn er mensen, als je ze nog steeds zo mag noemen, die het leuk vinden om hun werk te maken van het afzetten van andere mensen. Het is maar net wat je passie is zullen we maar zeggen, maar het valt te betwijfelen of deze individuen tijdens kun kinderjaren al verzekeringsfraudeur wilden worden. Enfin, deze mensen gaan de weg op met het idee om een aanrijding te veroorzaken. Later schuiven ze de schuld in jouw schoenen en gezien je geen bewijs hebt dat het anders was, zal jouw verzekering moeten betalen. Dit gaat vervolgens ten koste van je no-claim en daardoor gaat je verzekeringspremie omhoog. Met een dashcam in de auto kun je dit soort praktijken een halt toeroepen. Op het moment dat ze pogen de schuld bij jou neer te leggen, laat jij de beelden van de dashcam zien. Op deze beelden is vervolgens duidelijk te zien hoe zij het ongeluk hebben veroorzaakt. Jij hoeft vervolgens niet jouw verzekering te vragen om de schade te dekken. Zo zie ja maar dat een dashcam ook handig is om dit soort criminelen te stoppen. Als iedereen een dashcam in de auto zou hebben, dan zouden dit soort criminelen ander werk moeten zoeken, want niemand is dan immers meer op te lichten. Alles wordt door de dashcam vastgelegd en de dashcam maakt alles bewijsbaar. Je bent niet lange aangewezen op onbetrouwbare ogen, maar je hebt de onbetwistbare beelden van de dashcam tot je beschikking.

Waar kan ik een dashcam kopen?

Als je besluit om een dashcam te kopen dan kun je dit doen bij 123camera.nl. Hier vind je namelijk allerlei verschillende soorten camera’s in verschillende prijsklassen. Je kunt op deze website terecht voor:

  • Allerlei soorten camera’s
  • Geheugen
  • Profi Systemen
  • Accessoires

Het loont vaak ook de moeite om meteen alles te bestellen wat je nodig hebt, want als je voor meer dan 60 euro aan artikelen bestelt, dan hoef je geen verzendkosten te betalen. Dat scheelt je toch maar weer 5,95 als je in Nederland woont en 7,95 als je in België woont. Verder kun je alle bestellingen die je voor 16:00 uur bestelt, de volgende dag al in huis verwachten. Alles wordt snel geleverd en komt rechtstreekst uit het eigen assortiment van 123camera.nl.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn