Tankbouw voor goede opslag

Wijtmansplastics - TankbouwWanneer er grote hoeveelheden water, chemicaliën of oliën opgeslagen moeten worden is het goed om te kijken naar geschikte manieren om deze vloeistoffen langdurig en vooral veilig op te bergen. Een goede tank is dan de oplossing. Wijtmans Plastics levert kunststof tanks die voldoen aan alle eisen. Deze tankbouw zorgt ervoor dat de vloeistoffen veilig in kunststof omhuld zijn en langdurig op deze manier opgeslagen kunnen worden. De verschillende soorten opslagtanks die geleverd kunnen worden zijn onder andere werktanks, opslagvaten en procestanks. Ook zijn er per model veel verschillende soorten maten te koop, zodat u altijd een maat heeft die bij uw gebruik past. Bij deze tankbouw wordt er gezorgd dat er een versterkende constructie in de tanks wordt aangebracht. Deze constructie is van staal en wordt helemaal opgenomen in de constructie van kunststof. Aan de buitenkant is dus niets zichtbaar van deze extra versterkingen. Tijdens de tankbouw kunnen er een aantal extra’s worden toegepast op de verschillende tanks. Hierbij kunt u denken aan overloopgoten en randen, allerlei soorten aanwijs- en meetapparatuur. Hierdoor kunt u goed bijhouden wat er gaande is in de afgesloten tank wanneer deze met gevaarlijke vloeistof is gevuld. Wanneer u makkelijk bij de tank wilt komen is het mogelijk met de tankbouw een aantal looproosters en kooiladders te laten installeren. Hierdoor wordt de toegankelijkheid vergroot. Ook is het natuurlijk mogelijk om de tank te voorzien van aansluitingen voor leidingen die later aangesloten kunnen worden. Deze toevoegingen worden allemaal bij de tankbouw toegepast. Als u al weet waarvoor u de tanks wilt gaan gebruiken, welke vloeistoffen er in opgeslagen zullen worden, is het verstandig om hier rekening mee te laten houden. Bij de tankbouw kan een goot of overlooprand aan de tank geplaatst worden. Ook zijn er schuine bodems mogelijk die er voor zorgen dat bezinkbare stoffen naar één kant zullen glijden.

Verschillende materialen bij goede tankbouw

Bij tankbouw wordt er met verschillende materialen gewerkt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan polyetheen, polypropeen en PVC. Deze materialen zijn zeer sterk en zullen niet snel verweren. Eventueel kunnen de tanks versterkt worden met glasversterkende kunststof voor net dat beetje extra stevigheid. Bij tankbouw worden er een aantal verschillende maten standaard geleverd. U kunt hierbij kiezen tussen inhoudsmaten van 100 tot 100.000 liter. Deze tanks zijn te gebruiken voor een grote hoeveelheid stoffen die doorgaans goed moeten worden opgeborgen. Hierbij kunt u denken aan verschillende zuren. Bijvoorbeeld zoutzuur en zwavelzuur kunnen zonder problemen in de kunststof tanks worden opgeslagen. Bij de tankbouw wordt hier rekening mee gehouden en alle gebruikte materialen zijn dan ook bestand tegen zuur. Niet alleen gevaarlijke stoffen kunnen hierdoor veilig worden opgeborgen, ook afvalwater blijft zonder lekkages jarenlang in de grond bewaard. Voor de opslag van grote hoeveelheden water is het verstandig een tank van 100.000 liter inhoud aan te schaffen. Hierdoor kunt u in één keer heel veel opslaan. Bij de tankbouw voor afvalwater of drinkwater worden er vaak dubbelwandige tanks gemaakt. Deze kunnen zowel boven als onder de grond geplaatst worden. U kunt daarnaast kiezen of u de tanks horizontaal of verticaal in de grond wilt plaatsen. Hiermee moet uiteraard bij de tankbouw rekening gehouden worden door de opening van de tank op de juiste plek te zetten. Door het toevoegen van toegangsschachten is het mogelijk om vloeistoffen toe te voegen in de tank. Alle tanks van Wijtmans Plastics zijn te gebruiken als opslagtank, procestank, mengtank, doseertank of werktank. De kunststof tanks worden geleverd in Nederland, België en Duitsland en kunnen dus vanuit verschillende landen besteld worden. Om een bestelling te plaatsen is het verstandig eerst een offerte aan te vragen. Hierbij kunt u uw specifieke toepassingen via email versturen. U krijgt dan een offerte op maat, zodat u precies weet waar u aan toe bent.

Goede en betrouwbare service

Niet alleen het leveren van de tanks over de grens behoort tot de goede service van Wijtmans Plastics. Bij het ontwerp en de tankbouw zelf, de productie, blijft de klant altijd centraal staan. De tanks worden volledig naar uw wensen uitgevoerd. U kunt met vragen gedurende het hele proces zowel telefonisch als via email contact opnemen en de ervaren medewerkers staan u dan graag te woord. Bij deze tankbouw wordt er gezorgd dat de best mogelijke tanks worden geleverd die zeer lang mee kunnen. Elke nieuwe tank ondergaat een stappenproces waarbij al vanaf de tekentafel goed naar de veiligheid gekeken wordt. De ontwerpfase wordt met de beste nieuwe technieken uitgevoerd, waarbij er een goed programma van eisen wordt opgesteld. Ook de engineeringfase wordt op deze manier afgewerkt. Voor het uittekenen van het uiteindelijke ontwerp van de tank wordt een vast programma gebruikt: Autocad versie 2016. U kunt als klant hierbij vragen om een extra sterkteberekening en advies en een toelichting op de chemische bestendigheid. Zo weet u zeker dat de chemicaliën die u op wilt slaan in de tanks niet voor problemen gaan zorgen en veilig blijven. Wanneer u als klant helemaal akkoord bent met het ontwerp en de veiligheidsvoorschriften zal er gestart worden met de productie van de tank. U blijft dus voortdurend betrokken bij het proces. Uiteraard kunt u er van uitgaan dat alle monteurs en lassers die aan de tankbouw werken de juiste papieren hebben. Ook wordt er ten alle tijden volgens de wettelijke normen rondom veiligheid gewerkt. NEN-EN-ISO normen worden gedurende het productieproces in acht genomen, zodat niet alleen de veiligheid, maar ook de kwaliteit gewaarborgd blijft.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn