Visum Turkije; hoe en wat?

Wist je dat je voor een vakantie naar Turkije een visum nodig hebt? Heel veel mensen zijn hier niet van op de hoogte. Vroeger was dit geen enkel probleem; men kwam aan het met vliegtuig en kon ter plekke een papiertje kopen. Tegenwoordig is alles niet meer zo heel eenvoudig. De Turkse overheid ziet graag dat iedereen een visum voor Turkije van te voren al op internet aanvraagt. Dit wordt ook wel een e-visum genoemd. De overheid wil af van de documenten die bij het vliegveld worden verkocht. Deze nieuwe maatregel kan heel vervelend zijn voor toeristen. Wanneer het vliegtuig landt en je hebt geen visum voor Turkije mag je gelijk weer terug naar huis. Het is daarom belangrijk dat men op de hoogte is hoe een visum voor Turkije kan worden aangevraagd en wat de belangrijkste valkuilen zijn. Hoe gaat het proces in zijn werk?

  • Geldig reisdocument
  • De aanvraag
  • Controleren gegevens
  • Visum voor Turkije in de mail!

Voordat je een visum voor Turkije kunt aanvragen moet je eerst zorgen voor een geldig reisdocument. Dit mag een paspoort zijn maar een ID-kaart wordt ook geaccepteerd. Het is belangrijk dat het reisdocument nog enkele maanden geldig is. Om precies te zijn moet het reisdocument nog 8 maanden geldig zijn. Dit is belangrijk omdat een visum voor Turkije 6 maanden geldig is. Omdat je het visum voor Turkije 3 maanden van tevoren mag aanvragen is het belangrijk dat het reisdocument wat langer geldig is. Voor kinderen is het ook noodzakelijk dat zij in het bezit zijn van een reisdocument. Zorg dus dat je deze papieren op tijd aanvraagt. Nadat je in het bezit bent van de juiste documenten kun je beginnen aan de aanvraag. De aanvraag gaat via de website van de Turkse overheid. Op deze website kun je 1 visum voor Turkije per keer aanvragen. Dit kost ongeveer 20 euro per keer. De prijs is in dollars en wordt later bepaald afhankelijk van de wisselkoers. Tijdens de aanvraag vul je alle gegevens in die je bezit. Denk erom dat de site in het Engels geschreven is! Mocht je dus niet heel goed zijn in Engels of niet alles begrijpen in een vreemde taal dan is het slim om een vriend of familielid hier even naar te laten kijken. Je vult vervolgens alle gegevens waar om wordt gevraagd. Maak geen fouten! Wanneer je een fout maakt wordt hier niet op gewezen. Een visum voor Turkije met spelfouten is echter niet geldig. Bekijk dus goed wat je hebt ingevuld voordat je de aanvraag doet. Na 24 uur ontvang je het visum voor Turkije in de mail. Je hoeft het visum dus niet maanden van tevoren aan te vragen!

Visum Turkije; Een prachtig land!

Waarom zou je een visum voor Turkije aanvragen? Waarom zou je moeite doen om op vakantie te kunnen? Turkije is een prachtig land met een unieke cultuur. Dit ze je terug in het aantal toeristen. Het land staat in de top 10 van meest bezochte vakantielanden wereldwijd. In het land vind je veel culturele centra met een lange geschiedenis. Istanboel, Konya, Izmir en Ankara zijn steden die stuk voor stuk de moeite waard zijn om te bezoeken. Je kunt genieten van de vele historische locaties die het land te bieden heeft. Voor het opsnuiven van een beetje cultuur is een visum voor Turkije dus zeer aan te raden. Wanneer je gewoon aan het strand wilt liggen kan dit natuurlijk ook! De prachtige stranden van de Turkse Riviera zijn bij veel Europeanen geliefd. Turkije heeft hiernaast een weelderige natuur die door avonturiers verkend kan worden. Het Pontisch gebergte is een echte trekpleister. In deze uitgestrekte omgeving kunnen toeristen nog kennismaken met authentieke dorpjes. Deze stadjes zijn sinds de tijd van het Ottomaanse rijk eigenlijk niet meer veranderd. Het Sümelaklooster is een prachtig klooster dat is gesticht ten tijde van het bewind van Theodosius I, omstreeks 386 na Christus. Tegenwoordig is dit klooster een pelgrimsoord voor toeristen en Christenen. Met een visum voor Turkije kun je een bezoek brengen aan deze bijzondere plek. In de winter kan men in Turkije ook goed wintersporten. Een visum voor Turkije is dus je ticket in een wereld van cultuur, natuur en recreatie. Was je dus niet zeker of het visum wel de moeite waard was? Hopelijk ben je nu overtuigt!

Zonder moeite op vakantie

Het aanvragen van een visum voor Turkije kan best lastig zijn. Je kunt het ook door professionals laten doen! Op https://www.evisumdienst.nl/visum-turkije/ kun je tegen een zeer voordelige prijs een visum aanvragen. Dit kun je gewoon in het Nederlands doen zodat er geen verwarring zal ontstaan. Ook kun je vragen stellen aan deskundige werknemers; je staat er dus niet alleen voor! De site bestelt de documenten ook op de Turkse site, maar doet dit gewoon voor je! Via de site kun je ook meerdere visums tegelijk bestellen. Bij iedere aanvraag is het mogelijk om 4 e-visums in behandeling te laten nemen. Je kunt de e-visums ook laten uitprinten, dit kost je dan wel iets extra. Dit kan toch wel heel handig zijn. Je hoeft de documenten dan niet zelf uit te printen op het laatste moment. Dit betekent dat je de visums gewoon snel kunt opbergen en al ruim op tijd helemaal klaar bent om op vakantie te gaan. Wanneer je nog vragen hebt dan vind je op deze website ook een handige lijst met veelgestelde vragen. Ook kun je direct contact opnemen via het contactformulier. Wil je dus niet het risico lopen dat er iets misgaat tijdens je aanvraag? Bestel dan eenvoudig en snel bij eVisumdienst.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn