Vochtwering, een methode om een vochtig pand te voorkomen

Soilidvocht - VochtweringVocht is een erg vervelende en vernietigende vijand voor elke woning. Het is een sluipmoordenaar die geruisloos je huis binnen sluipt en zonder dat je het door hebt de muren en vloeren begint aan te tasten. Vocht is lastig te bestrijden, want de oorzaak is niet altijd even helder. Als je vocht in je huis hebt en er ontstaat schimmel in je huis dan zullen de experts je verschillende oorzaken geven zonder te weten wat de daadwerkelijke oorzaak is. De ene ‘expert’ zal je vertellen dat de luchtvochtigheid in je huis te hoog is. Hij zal je vervolgens aanraden om je huis te luchten. Dit betekent dat je alle filters open moet zetten en ook alle ramen open moet zetten. Als je hem vervolgens vertelt dat je geen filters hebt of dat het midden in de winter is en -10 graden buiten, dan zal hij zijn professionele schouders ophalen en melden dat hij enkel zegt wat er moet gebeuren. Natuurlijk is het helemaal niet zeker dat de luchtvochtigheid te hoog is, maar het is wel een oorzaak waarbij de expert niet veel moeite hoeft te doen om het op te lossen. Hij hoeft immers alleen een paar opmerkingen te maken over ramen die geopend moeten worden. Hij heeft niks te maken met vochtwering of met de daadwerkelijke oorzaak. Een andere ‘expert’ zal je vertellen dat de schimmel op plekken ontstaat waar de lucht niet vrij kan bewegen. Bijvoorbeeld achter gordijnen en kasten. Het feit dat de schimmel niet ontstaat op plekken zoals achter kasten en gordijnen zal hem verder niet al te veel uitmaken. Wees er altijd zeker van dat je dit soort experts direct de deur uitzet. Als er niet wordt gesproken over vochtwering dan zijn het geen experts. Mensen die wel over vochtwering spreken, die weten waar ze het over hebben. Mensen die over vochtwering spreken die hebben het over de oorzaak van het probleem en dan niet een uit de lucht gegrepen oorzaak, maar de daadwerkelijke kern van het probleem. Dus als je last hebt van vocht in je huis en je hebt schimmelvorming, dan kun je hieronder meer te weten komen over vochtwering en de methodes waarmee je vocht kunt bestrijden. Ook als je op dit moment geen last hebt van schimmel, dan nog is het handig om verder te lezen, want mocht er een moment komen dat je last hebt van schimmel dan kun je direct overgaan op vochtwering. Dat scheelt je een hoop gezwets van experts die geen idee hebben waar ze het over hebben.

Vochtwering, de enige methode die echt helpt tegen vocht

Vocht ontstaat vaak in tochtige en natte ruimtes zoals kelders en kruipt dan als het ware omhoog. Het vocht kan dan via de vloer je kamer in kruipen en kan in de muren gaan zitten. Vooral in kamers in je huis waar het al moeilijk warm te krijgen is, wordt het dan nog lastiger om het warm te krijgen. Vocht zorgt er namelijk voor dat je de kamer niet meer kunt droogstoken met de kachel. Het zijn dan ook vaak de kamers aan de noordzijde van een pand, waar de zon niet schijnt, die last hebben van vocht en schimmel. Zoals gezegd kruipt vocht vaak omhoog. Vochtwering moet dus ook plaatsvinden in de vochtige kelders die de vochtvorming veroorzaken. Het zijn overigens niet altijd vochtige kelders die vocht veroorzaken. Het kan ook elders een oorzaak hebben. In dat geval moet de vochtwering ook elders plaatsvinden. De ervaring leert echter wel dat het 9 van de 10 keer een vochtige benedenruimte betreft. Via vochtwering kun je de verdere verspreiding van vocht tegengaan. Vochtwering zorgt ervoor dat het water en het vocht zich niet verder kan verspreiden. Vochtwering gebeurt aan de hand van vochtwerende injecties direct in de vochtige gebieden. Dit is de meest efficiënte wijze van vochtwering, omdat het direct de oorzaak aanpakt. Betere vochtwering kun je dus niet krijgen.

De beste vochtwering krijg je via solidvocht.nl

Via de website solidvocht.nl kun je in contact komen met echte professionals die weten waar ze het over hebben. Via deze site kun je dus direct de juiste vochtwering voor jouw woning regelen. Op de site heb je verschillende mogelijkheden. Zo kun je klikken op verschillende buttons zoals:

  • Diensten
  • Kelders
  • Advies
  • Referenties
  • Nieuws
  • Contact

De rubrieken spreken natuurlijk allemaal voor zich. Via ‘diensten’ kun je de verschillende diensten vinden die de site levert. Het is uiteraard niet de site zelf die de diensten levert, maar de mensen achter de site. Ook dat is niet helemaal waar, want de mensen achter de site zijn ICT mensen die de site hebben ontworpen. De echte helden zijn de mensen die bij je thuis komen om je te helpen met de vochtwering. Ironisch genoeg hebben die mensen juist niets met de site te maken. De kans is groot dat ze de site nog nooit hebben gezien. Toch is de site erg belangrijk, want via de site kunnen mensen zoals jij en ik in contact komen met de mensen die ons helpen met de vochtwering. Via de rubriek ‘contact’ kun je heel gemakkelijk in contact komen met de mensen die alles coördineren. Zij maken de afspraken en regelen dat de juiste vaklui bij jou langs komen. Mocht je willen weten wat andere mensen vinden van dit bedrijf dan kun je terecht bij de rubriek ‘referenties’. Hier vind je namelijk verschillende recensies.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn