Wat kan u precies met een secutest?

Meetwinkel - SecutestWie zich afvraagt wat er precies mogelijk is door gebruik te maken van een secutest, zal niet langer in spanning hoeven te zitten. Deze tekst zal namelijk illustreren wat hiermee bedoeld wordt en waar het voor wordt gebruikt. Een secutest is een universeel meetinstrument. Dat maakt het ook zo’n bijzonder ding. U meet er niet slechts één bepaalde grootheid mee, zoals bijvoorbeeld lengte of gewicht, maar u bent door de werking van dit apparaat een stuk wijzer op meerdere gebieden. Welke gebieden zijn dat dan? Het antwoord daarop moet luiden dat al die gebieden liggen op het gebied van elektrische veiligheid. Met een secutest kunt u dus al uw elektrische bedrijfsmiddelen testen op elektrische veiligheid. Misschien herinnert u zich nog wel proefjes met natuur- of scheikunde op de middelbare school. Voor bijvoorbeeld de auteur van deze prachtige tekst was dat altijd weer spannend. Want zitten alle plusjes en minnetjes wel op de goede plek? Als u in een professionele bedrijfsomgeving werkt, zal de leraar niet meer te hulp snellen om te vertellen dat er met de vele aansluitingen toch iets mis is gegaan. Gelukkig heeft u die docent ook niet langer nodig door gewoon een secutest in gebruik te nemen. Hiermee kunt u te allen tijde testen of alle apparaten in uw bedrijf die op het elektriciteitsnet zijn aangesloten nog naar behoren werken. De veiligheid in uw onderneming is op deze wijze nimmer in het geding. En laten we wel wezen, is dat ook niet wat u uiteindelijk wilt? Het kan natuurlijk niet zo zijn dat u door iets na te laten als een secutest kopen de veiligheid van uw medewerkers zomaar op het spel zet. U wilt immers vast geen branden in uw bedrijf of andere gevaarlijke situaties faciliteren. Wees slimmer dan dat en koop snel zo’n ding, bijvoorbeeld op het internet.

Uit te voeren testen met een secutest

Met een secutest kunt u zoals al aangestipt testen op een aantal aspecten. Die aspecten liggen allemaal binnen het gebied van de elektrische veiligheid van apparaten. Waar met stroom wordt gewerkt, spatten de vonken er soms vanaf. Daarom is het zaak hier een beetje voorzichtig mee te zijn. Dat speelt met name wanneer gerepareerde of gewijzigde apparaten in het spel zijn. Met een secutest kunt u tests uitvoeren op een paar verschillende gebieden. Het gaat dan om:

  • de isolatieweerstand
  • de weerstand van de beschermingsleiding
  • de vervangende lekstroom
  • de spanningsloosheid van aanraakbare geleidende delen

Er zij wel opgemerkt dat dit laatste punt, dat van de spanningsloosheid van aanraakbare geleidende delen, alleen van toepassing is op apparaten die data verwerken en allerhande bureau-apparatuur. Hou te allen tijde het doel waarvoor de secutest bedoeld is in het oog. Mede daarom is het erg van belang voor u dit appraatje gaat gebruiken wel de gebruiksaanwijzing goed te lezen. U leert dan bijvoorbeeld dat de secutest constant de netaansluiting bewaakt. Handig, dan hoeft u dat zelf niet meer te doen. Eveneens worden foutieve of gevaarlijke aansluitingen gesignaleerd en waar nodig wordt de meting geblokkeerd. Dat is alleen het geval als sprake is van een (dreigend) gevaar. Maar een secutest kan meer dan alleen de hierboven in de opsomming genoemde punten berekenen. Wat te denken van netspanning, schijnbaar vermogen, opgenomen stroom, arbeidsfactor, opgenomen vermogen en inschakelduur? En eveneens kunnen worden gemeten de gelijk- en wisselspanning tezamen met de lekstroom naar de behuizing. Kortom, zo’n apparaatje is altijd handig. U kunt het altijd wel ergens voor gebruiken. Daarom is het zaak snel een dergelijk ding op het wereldwijde web te bestellen. Het beste kunt u naar Ingenium Meetwinkel gaan, en wel om de redenen zoals opgesomd in de nu volgende paragraaf.

Koop uw meetapparatuur bij Ingenium Meetwinkel

Of het nu om een secutest gaat of om een ander, vergelijkbaar apparaat, Ingenium Meetwinkel heeft het allemaal in huis. Dat is dan ook gelijk de reden waarom massa’s mensen dagelijks onze webshop met een bezoekje vereren. Want de tijden waarin eenieder naar fysieke winkels ging voor zijn meetapparatuur is thans voorbij. We leven in de eenentwintigste eeuw. Vergeet dat niet. Enfin, eenmaal aanbeland op onze homepage kunt u via het zoekscherm eenvoudig een secutest van uw keuze vinden. U profiteert dan van alle voordelen van het bij ons bestellen. In de eerste plaats hebben wij al een twintigtal jaren ervaring met het aan de man brengen van dergelijke producten. Niet verwonderlijk is dan ook dat wij de leider zijn op de markt van de meetapparatuur. Stel dat u ons opzoekt via die ene grote Amerikaanse zoekmachine, dan staan we al bovenaan. Dat is mede te danken aan fraaie epistels zoals dit. Enfin, u betaalt bij ons, als ander voordeel, nooit een cent te veel. In één woord spreekt men dan van de laagsteprijsgarantie. Een grote supermarktketen adverteert hier overigens ook mee. Wat evenzeer een leuk voordeeltje is, is dat wij een unieke nieuwsbrief uitgeven waarin u meer kunt lezen over onder meer de secutest. We leveren verder allerlei in het wereldje bekende merken. Kortom, genoeg redenen gelijk nog een bezoek te brengen aan onze mooie homepage. Heeft u eenmaal de secutest van uw keuze gevonden, dan kunt u die simpel en snel bestellen. Want wij bezorgen uw bestelling gewoon eerst. Dat vinden we wel zo normaal. Pas bij de levering krijgt u de factuur. Dus pas vanaf dan hoeft u zich zorgen te gaan maken over de betaling ervan. Wel zo gunstig.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn