Wetenschapsjournalist

Een wetenschapsjournalist weet het schrijven van een artikel weer net iets anders aan te pakken dan een andere tekstschrijver. Wetenschap vereist namelijk wat meer achtergrond en het gebruik van bronnen. Verder is natuurlijk ook verstand van wetenschap nodig, om artikelen van dit niveau te schrijven. De aanpak van wetenschappelijke artikelen is veelomvattender en ook afwisselender. Veentekst is een ervaren wetenschapsjournalist die veel ervaring heeft als schrijver en vertaler. Naast het Nederlands is hij ook ervaren in de talen Duits en Engels. In deze talen schrijft hij regelmatig teksten en boeken en is hij ook actief als vertaler. Zijn werk als schrijver heeft hij naast wetenschapsjournalist ook uitgebreid naar tekstschrijver voor teksten en websites. Naast wetenschappelijke teksten te schrijven, kan hij deze artikelen ook omzetten in eenvoudigere teksten. Door de inhoud op een populaire wijze in een artikel te zetten, kan hij ervoor zorgen dat de boodschap voor een groter publiek te lezen. Hij is een schrijver die goed kan samenwerken en die zijn opdrachtgever de ruimte geeft om het artikel te perfectioneren. De totstandkoming van het artikel doet u samen met deze wetenschapsjournalist om uiteindelijk tot een goed geschreven tekst te komen. Lees meer over zijn werkwijze op de website veen-tekst.nl.

Hoe werkt een wetenschapsjournalist?

Wetenschap staat eigenlijk voor een goed onderbouwde boodschap. Bij het schrijven van teksten is het belangrijk dat bronnen geraadpleegd worden. Zeker bij journalistieke artikelen is het aanhalen van bronnen essentieel. Als wetenschapsjournalist geldt dat er gedegen onderzoek moet plaatsvinden voordat een artikel uitgebracht wordt. Een goede deskundige schrijver zorgt zo voor een waterdicht verhaal, waarbij de bronnen een voor een te achterhalen zijn. Verder is de journalist bekend met wetenschappelijke bronnen en weet hij deze bronnen ook goed te begrijpen. Vervolgens moet al deze informatie in een artikel gegoten worden die voor groter publiek te lezen is. Vaak zijn de wetenschappelijke bronnen geschreven voor een doelgroep die al met deze branche bekend zijn. Bij een wetenschapsartikel is dat niet altijd het geval. Mensen uit een andere branche of van een ander niveau krijgen dit ook te lezen. Voor alle lezers is het belangrijk dat het artikel goed en accuraat geschreven is. Doordat de wetenschapsjournalist bekend is met wetenschappelijke artikelen, kunt u ervan uitgaan dat hij op de juiste manier met de bronnen omgaat. Ook weet u dat de bronnen op de juiste manier verwoord worden in het artikel. Precisie staat voorop. Dat geldt voor de wetenschap en voor de artikelen van een wetenschapsjournalist.

De wetenschappelijke artikelen

Een wetenschapsjournalist schrijft uiteenlopende artikelen. Van uitgebreide achtergrond verhalen tot aan korte teksten die juist wetenschappelijke artikelen weer eenvoudig verwoorden. Voor alle soorten teksten kunt u Veentekst inschakelen. Met hem bent u verzekerd van een deskundige tekstschrijver die bekend is met de wetenschap. Wetenschappelijke artikelen en bronnen zijn hem niet vreemd en hij schrijft graag nieuwe teksten met behulp van deze bronnen. U kunt ervan uitgaan dat de teksten goed onderbouwd worden, een kenmerk van een goed geschreven wetenschapsartikel. Wetenschap kijkt vooruit. Er bestaan zoveel onderzoeken, maar het is onmogelijk dit allemaal zelf bij te houden. Vraag daarom Veentekst om een goed wetenschapsartikel te schrijven. Dat kan voor een website of voor een magazine. U kunt Veentekst ook inschakelen voor vertalingen of zelfs het schrijven van boeken. Zijn ervaring is zo uitgebreid en in maar liefst drie talen, dat hij in te schakelen is voor grote artikelen. Veentekst werkt zo precies als zijn teksten zijn geschreven. Alles verloopt op tijd en u kunt erop rekenen dat hij de tekst aanlevert op de afgesproken datum. Neem contact met hem op en maak kennis met deze professionele wetenschapsjournalist.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn