Wij helpen als uw ex weigert mee te werken

Scheidingen kunnen soepel verlopen, waarbij beide partijen het snel eens zijn over alle afspraken. In vele gevallen blijkt dit echter niet het geval te zijn. Als uw ex weigert mee te werken kunt u een advocaat inschakelen, waarbij er op een rustige en respectvolle manier met u samengewerkt wordt als uw ex weigert mee te werken aan de gemaakte afspraken rondom bijvoorbeeld uw kind of de verkoop van een gezamenlijke woning. In deze gevallen kunnen de advocaten van Meester & Meer u helpen:

  • De verkoop van een gezamenlijke woning
  • Toestemming omtrent een vakantie met uw kind
  • De medische behandelingen van uw kind
  • Het aanvragen van een identiteitskaart of paspoort voor uw kind

Als uw ex weigert mee te werken aan bovenstaande gevallen en u komt er in een gezamenlijk gesprek niet uit, is het wellicht verstandig om een advocaat in te schakelen die gespecialiseerd is in familierecht. Wij bekijken iedere situatie door middel van persoonlijke aandacht en beslissen op basis daarvan wat uw kansen zijn met een rechtszaak en kunnen daarmee snel tot een gepaste oplossing komen.

Een advocaat helpt u wanneer uw ex weigert mee te werken

Indien uw ex weigert mee te werken bij handelingen met betrekking tot uw kind, is het vaak in het nadeel van het kind. Het kind wordt hierbij gebruikt als middel tegen u, waardoor een gesprek moeizaam kan verlopen. Als dit het geval is en uw ex weigert mee te werken met betrekking tot bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort of het inschrijven bij een school, kunt u mogelijk om vervangende toestemming vragen via de rechtbank. Hierbij houdt de rechter rekening met de belangen van het kind en kijkt hierbij naar de gehele situatie, relevante gebeurtenissen en ook de mogelijkheden voor u als ouder. Daarnaast worden ook de belangen van beide ouders meegerekend in de afweging. Het is dus niet altijd gegarandeerd dat u vervangende toestemming krijgt. Als aan u vervangende toestemming wordt verleend kunt u de handelingen uitvoeren, ook wanneer uw ex weigert mee te werken. Deze procedure is vaak niet eenvoudig. Toch hebben onze advocaten al vele mensen geholpen waarbij de ex weigert mee te werken. Wij pleiten daarbij voor de persoonlijke aanpak, waar wij niet alleen binnen de rechtszaal voor u klaar staan maar ook daarbuiten. Wij luisteren naar uw verhaal, bekijken samen de mogelijkheden en kansen en kunnen u altijd een luisterend oor bieden als het u even te veel doet. Wij begrijpen namelijk als geen ander dat naar de rechter stappen geen gemakkelijke stap voor u is. Zit u in een situatie waarbij uw ex weigert mee te werken, dan kunt u bij ons altijd een aanvraag doen tot een gratis en geheel vrijblijvend intakegesprek. Onze advocaten kunnen u helpen bij juridische vraagstukken en vooraf een goede inschatting maken of u een zaak heeft. Wij vertellen tijdens het gesprek graag wat onze werkzaamheden is in uw situatie en wat de kosten hier ongeveer van zijn.

Bij ons bent u aan het juiste adres

Meester & Meer advocaten en mediators heeft gespecialiseerde mensen in dienst die u kunnen helpen in iedere situatie. Als uw ex weigert mee te werken bij de handelingen met betrekking tot uw kind, kunt u contact met ons opnemen middels de contactgegevens vermeld op vervangende-toestemming-zaken.nl. U kunt ook het contactformulier invullen. Wij komen dan zo spoedig mogelijk bij u terug. Bij het intakegesprek kunnen wij al uw vragen omtrent uw situatie beantwoorden en kijken wat de mogelijkheden voor u zijn. Vooraf kunnen wij ook korte vragen telefonisch beantwoorden.

Lees meer…

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn