De leukste kindervakantie!

Ponyparkcity - KindervakantieWat is leuker dan met de kinderen lekker op vakantie te gaan. Lekker met het gezin weg en even helemaal ontspannen. Voor de kleinsten is het altijd leuk als er op vakantie ook veel te beleven valt. Er moeten leuke activiteiten gepland staan zodat ze zich niet gaan vervelen. Een leuke kindervakantie zit boordevol leuke en spannende avonturen. Voor kinderen onder zestien is in Nederland gelukkig genoeg te beleven. Voor een heuse kindervakantie hoeft u dus helemaal het land niet uit! Bij het plannen van een kindervakantie moet u met een aantal zaken rekening houden:

  • De gezinssamenstelling
  • De locatie
  • De duur van de vakantie
  • Verblijfstype
  • De activiteiten

Natuurlijk is de gezinssamenstelling ontzettend belangrijk. U gaat niet met drie jongens winkelen in een grote stad. Omgekeerd gaat u niet met drie dames lekker klauteren door de bossen van Drenthe. Bij het plannen van een kindervakantie is de gezinssamenstelling dus heel erg belangrijk. U moet hier ook rekening mee houden om een leuke vakantie te garanderen. Wanneer kinderen zich niet vermaken dan gaan ze ruzie maken en dat is niet iets waar u op zit te wachten. Maak dus een plan wat goed werkt voor uw gezin. In het verlengde hiervan ligt natuurlijk de locatie. Zoals al even kort aangegeven kiest u geen plek uit waar het merendeel van het gezin zich niet in kan vinden. Denk aan het feit dat een kindervakantie met name gericht is op het plezier van de kinderen. Wanneer iedereen later volwassen is kunnen die trips naar het museum worden gepland, nu willen de belhamels lekker meedoen met activiteiten of actief bezig zijn. Kies een locatie waar iedereen zich in kan vinden en waar genoeg te doen is voor elk gezinslid. Niet elke activiteit hoeft precies in hun straatje te passen, maar zorg in ieder geval dat er een programma is met uitgebreide keuze! Natuurlijk speelt de duur van de vakantie hier ook een rol in. Een korte kindervakantie van een paar dagen zal natuurlijk veel meer in het teken staan van het verkennen van de nieuwe omgeving. Spelen in het bos, uitjes in de buurt, dat soort dingen. Wanneer u langer op locatie verblijft gaat deze nieuwigheid er op een gegeven moment een beetje af. Juist dan wordt het belangrijk dat de camping of het hotel waar u verblijft veel activiteiten voorbereidt. Het verblijfstype zelf is natuurlijk ook al een heel probleem. Veel kleine meiden houden van het comfort van een hotel terwijl jongens graag lekker in de natuur willen zitten. Vaak hierin keuzes, maar wees wel rechtlijnig. Wanneer u een week in een hotel heeft gezeten is het daarna tijd om een week naar de boer te gaan. Een kindervakantie doet recht aan ieder kind.

Kindervakantie; leuke activiteiten

Veel ouders hebben moeite met het bedenken van leuke activiteiten voor een kind op vakantie. Een kindervakantie wordt daarom al snel een “oudervakantie”.  Toch is het helemaal niet zo moeilijk. Veel campings bieden een activiteitenprogramma aan en vaak zijn er ook leuke uitjes dicht in de buurt. Op de camping zelf is ook van alles te beleven. U kunt bijvoorbeeld denken aan:

  • Bowling
  • Midgetgolf
  • Zwemmen
  • Kinderbingo

Bowlen staat natuurlijk bovenaan het lijstje met leuke activiteiten voor het hele gezin. Een kindervakantie is niet compleet wanneer vader geen strike heeft gegooid. Bowling is ook leuk omdat het ook voor kleine kinderen vrij toegankelijk is. De wanden van de baan kunnen omhoog worden gezet zodat het een kwestie wordt van genoeg kracht achter de bal zetten. Wanneer iedereen goed uitkijkt is dit een hartstikke uitdagende dagactiviteit. Ook midgetgolf kan ontzettend leuk zijn. Wanneer de kinderen iets ouder zijn kunnen papa en mama worden uitgedaagd op de midgetgolfbaan. Voor papa en mama is dit leuk omdat zij tijdens de kindervakantie dan ook het idee hebben zelf lekker bezig te zijn. Wanneer een camping een baan heeft met meerdere holes kunt u ervoor kiezen alles te spelen, of voor een aantal banen te gaan. Vaak is deze tweede optie meer geschikt voor jongere kinderen, die na een tijdje geen zin meer hebben om te spelen. Het zwembad is natuurlijk ook vaste prik. Jong en oud kan genieten van het verkoelende water. Houd u kinderen in het zwembad altijd goed in de smiezen. Vaak zijn er genoeg badmeesters die het water in de gaten houden, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. De veiligheid van uw kind is gedeeltelijk uw eigen verantwoordelijkheid. Tot slot de kinderbingo, altijd een geliefd onderdeel. Niet op elke camping wordt dit georganiseerd, maar bij een echte kindervakantie mag dit onderdeel zeker niet ontbreken. Speel gezellig mee met de kinderen, misschien wint u wel een leuke prijs!

Paarden en pony’s

Een kindervakantie kan ook perfect een themavakantie zijn. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om uw kind een week kennis te laten maken met paardrijden. Er zijn veel spannende campings en parken die een volledig verzorgde dierenvakantie aanbieden. Een goed voorbeeld is PonyParkCity, een ponypark in de buurt van Collendoorn. De kinderen kunnen onbeperkt spelen met de leukste pony’s en kunnen ook op de dieren rijden (als ze dat durven)! Er zijn ook heel veel leuke thema-activiteiten op het park. Zo is er een blacksmith, een schiethal, een spellengrot, een avondshow met Lucky Luke, en nog veel meer. Het belangrijkst is natuurlijk het rijden zelf! De kinderen kunnen op buitenrit door de natuur of leren rijden in de manege. Papa en mama kunnen ook meedoen, die krijgen dan wel een volwassen paard tot hun beschikking. Reserveer nu een plaats en doe uw kinderen een geweldige vakantie cadeau!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn