Zooltjes

Veel mensen hebben een nogal nuffig beeld van zooltjes voor in de schoenen. Zij associëren dit vaak met ouderdom of met mensen die ongelijke benen hebben of op een andere manier een lichamelijke beperking hebben waarvoor zij deze moeten dragen. Dit is echter een verkeerde voorstelling van zaken, zooltjes zijn niet alleen in die situatie geschikt, ze zijn voor heel veel mensen aan te raden. In de eerste plaats zijn ze natuurlijk ideaal voor mensen die al voetklachten hebben. Hebt u bijvoorbeeld vaak pijn aan uw voeten nadat u veel gelopen hebt? Of hebt u last van hielspoor of een andere aandoening aan uw voeten? Dit is natuurlijk heel erg vervelend en u wilt hier graag zo snel mogelijk vanaf. Een goede oplossing voor het verhelpen van voetklachten is zo weinig mogelijk lopen, maar dat is natuurlijk niet altijd haalbaar. Gaat u speciale zooltjes gebruiken in uw schoenen, dan zult u merken dat u veel minder klachten hebt en dat de pijn na verloop van tijd helemaal verdwenen zal zijn. Hoe werkt dit nu precies? De speciale zooltjes zorgen ervoor dat uw voet zo optimaal mogelijk ondersteund wordt. In veel schoenen is de ondersteuning vaak maar minimaal en dat heeft zeker effect. De houding van uw voet is daardoor niet goed en hierdoor kunt u dus pijn krijgen en kunnen verschillende voetklachten zich ontwikkelen. Door de inlegzolen wordt de druk beter verdeeld en worden uw voeten op een betere manier belast. Hierdoor worden bepaalde punten juist ook ontlast en dit zal zeker effect hebben. U zult merken dat uw pijnklachten verdwijnen en dat u uiteindelijk weer pijnvrij hele stukken kunt lopen. Blijf als de klachten over zijn de zooltjes echter gewoon gebruiken, op die manier voorkomt u dat zich weer nieuwe problemen voor gaan doen en nieuwe voetklachten de kans krijgen zich te ontwikkelen.

Zooltjes uit voorzorg

Het dragen van zooltjes is dus een goede oplossing op het moment dat u last heeft van voetklachten en pijn, maar soms is het ook verstandig om ze uit voorzorg te gaan dragen. Op die manier voorkomt u dat problemen zich kunnen gaan ontwikkelen. Wanneer is het nu verstandig om uit voorzorg zooltjes te gaan gebruiken? In de eerste plaats is dit aan te raden als u veel op uw benen staat. Bijvoorbeeld als u een beroep hebt waarbij u veel moet staan of moet lopen. U kunt dan denken aan winkelmedewerkers of marktkooplui, maar bijvoorbeeld ook aan stewardessen of verpleegsters. Daarnaast zijn er natuurlijk nog veel meer beroepen te bedenken waarbij u dagelijks veel heen en weer moet lopen. Een andere reden om uit voorzorg zooltjes te gaan gebruiken, is als u heel veel op hakken loopt. Met hoge hakken belast u uw voeten natuurlijk op een heel specifieke manier en dit kan ook zeker tot klachten leiden. Nu zeggen ze wel, wie mooi wil zijn moet pijn lijden, maar als dit te voorkomen is, dan is dat natuurlijk beter. Tot slot zijn zooltjes ook aan te raden voor mensen die veel sporten en dan vooral voor sporten waarbij veel gerend wordt. Natuurlijk denkt u dan meteen aan hardlopen, maar ook hockey, voetbal of tennis zijn natuurlijk sporten waarbij veel gerend en gelopen wordt. Wilt u uw sport kunnen blijven uitoefenen zonder last te hebben van pijn en van vervelende voetklachten, dan is het dus belangrijk om te kiezen voor schoenen die speciaal voor de sport gemaakt zijn, die goede ondersteuning bieden en deze te combineren met speciale zooltjes. Zo houdt u uw voeten in een uitstekende conditie.

Foot Active

Het dragen van zooltjes is dus aan te raden:

  • bij voetklachten, zoals hielspoor
  • voor fanatieke sporters, zoals hardlopers, voetballers en hockeyers
  • bij het veelvuldig dragen van schoenen met hoge hakken
  • voor mensen die voor hen werk veel in de benen zijn

Waar kunt u nu de beste zooltjes kopen om uw klachten op te lossen of om deze juist te voorkomen? Bij Foot Active bent u daarvoor aan het juiste adres. Bij dit bedrijf wordt samengewerkt met Australische podologen die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van inlegzolen en steunzolen voor het laten verdwijnen en voorkomen van vele voetklachten. Met hun producten kunt u er zeker van zijn dat u van uw voetproblemen af komt of dat u deze juist niet ontwikkelt, ondanks dat u veel op uw benen staat. De podologen hebben voor het ontwikkelen van de zooltjes gekeken naar de biomechanica, oftewel de kracht en bewegingen van spieren, ledematen en gewrichten. Aan de hand daarvan hebben zij diverse biomechanische innovaties ontwikkeld en de speciale steunzolen en inlegzolen van Foot Active zijn daarvan het resultaat. U kunt dus absoluut vertrouwen op de kwaliteit van de zooltjes die zij in hun collectie hebben.  Zij hebben bovendien voor verschillende situatie verschillende producten ontwikkeld. Wilt u inlegzolen gebruiken omdat u bijvoorbeeld veel sport en u klachten wilt voorkomen? Dan kiest u voor andere varianten dan wanneer u al klachten hebt en u enkel veel staat. Weet u niet zo goed welk model of welke variant in uw geval de beste keus is? Neem dan zeker contact op met een van de medewerkers van Foot Active. Zij kunnen u altijd adviseren over de verschillende producten en antwoord geven op al uw vragen. Ervaart u voetproblemen, hebt u voetklachten door veel staan, het dragen van hoge hakken of sporten of wilt u juist voetproblemen voorkomen? Dan zijn de zooltjes van Foot Active een uitstekende keus voor u!

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn